İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Kapya Biber
1 Adet Domates
1 Çay Bardağı Bulgur
1 Yemek Kaşığı Salça
6 Su Bardağı Su
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
Tencerede tereyağı eritilir, ince ince doğradığımız soğanlar tencereye konur, rengi pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğradığımız havuçlar ilave edilerek kavrulmaya bırakılır.
Önceden yıkayıp ince ince doğranan kapya biber ve küp küp doğranan asma yaprağı eklenir. Kavurma işlemine devam edilir.
Ardından küp küp doğranan domatesler ilave edilir ve suyunu bırakana kadar kavrulur.
Son olarak salça, tuz, bulgur ve suyu eklenerek kısık ateşte 45 dk pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kapta hazırlamış olduğumuz un, yoğurt ve yumurta karışımı çorbanın içine ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılarak tencere ocaktan alınır.

|