|
Asma Yapraklı Kıymalı Taç |
|
dinamit
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2018
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc135709
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2018
791 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram asma yaprağı
350 gram kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
10-12 dal doğranmış maydanoz
Deniz tuzu
Karabiber
Hamur için;
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un (yetmezse eklenebilir)
Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Çörekotu
10-15 adet ufak çeri domates
2 adet yumurtanın sarısı
Önce hamur için gerekli malzemeleri un hariç genişçe bir kabın içine koyarak yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar azar azar un ekleyin.
Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlendirin.
İç kısmı için asma yapraklarınızı kaynar suda bekletip çıkarın ve suyunu sıkıp ufak ufak doğrayın.
Yemeklik doğradığınız soğanı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
İçine doğranmış biberlerinizi ilave edin.
Kıymayı ve asma yapraklarını da ekledikten sonra 5-10 dakika daha kavurun.
Pişmesine yakın baharatlarını ve doğranmış maydanozlarınızı ekleyip bir karıştırın ve ocağın altını kapatın.
İç harcınızı ılımaya bırakın.
Dinlenmiş hamurunuzdan bir parça koparıp tezgahı hafif unlayarak yaklaşık 20 cm çapında bir daire olacak şekilde açın. (Bu hamurdan 6-7 adet taç çıkıyor).
Hamuru açma işlemini pişirme kağıdının üzerinde yapın ki sonradan taşıma sorunu olmasın.
Açtığınız hamurun etrafına halka olacak şekilde iç harcınızdan yerleştirin.
Ortasını önce diklemesine, sonra enlemesine, en sonda çaprak olarak 8 ufak üçgen elde edecek şekilde kesin.
Elde ettiğiniz üçgenleri iç harcınıza doğru kıvırın ve dış kısımdaki hamura yapıştırın.
Hamurlu kısımlara yumurta sarısı sürerek çörekotu serpin.
Ortasını çeri domateslerle doldurun.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri turuncu oluncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
|
|