|
|
Aşşıl Bulbol |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc39971
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2009
2,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedim Atilla
(Bülbül Yuvası)
MALZEMELER:
700 gr un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 kg yağsız kıyma (gerdan kısmından)
200-250 gr nar pekmezi
Yeterince sadeyağ
2 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
50 gr çam fıstığı
HAZIRLANIŞI:
İç hazırlanması: Kıyma, nar pekmezi, karabiber ve tuz le karıştırılır. Kıyma makinesinden geçirilir. Üzerine çam fıstığı ilave edilir ve yoğrulur. Daha sonra un, su ve tuz karıştırılarak hamur hazırlanır. Hamur ince ince açılır. Üzerine sadeyağ sürülür. Sonra katlanır. (Dört tarafından bohça gibi katlanır) Hamur bir taraftan rulo gibi sarılır. Sarılan bu hamur buzdolabında 5-10 dakika soğutulur. Buzdolabından çıkarılan bu hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içi büyüklüğünde açılır. İşaret ve orta parmakla yassılaştırılıp düzgün bir daire şekli verilir. Üzerine hazırlanan iç konur, elle bastırılır. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında önce altı 7-8 dakika pişirilir. Sonra üst tarafı 2 dakika süre ile pişirilir. Servis için soğutulur.
|
|
Aşşıl Bulbol Tarifleri Etnik Arap Yemekleri
|
|