Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Su Muhallebisi Tarifleri > Aşure (102 adet - 4,325,908 defa bakıldı)

Aşure


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Aşure

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178916
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2024
91 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1,5 su bardağı aşurelik buğday
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı pirinç
2 su bardağı toz şeker
120 gr kuru incir
120 gr kuru üzüm
120 gr kuru kayısı
80 gr fındık içi
1,5 tatlı kaşığı karanfil
4 litre sıcak su
1,5 su bardağı sıcak süt (300 ml)
1,5 çay bardağı su (185 ml) (karanfil için)

Aşurelik buğdayı iyice yıkayın ve büyük bir tencereye alın. Üzerine 4 litre sıcak su ekleyin ve bir gece boyunca bekletin.
Ertesi gün, buğdayı haşlayarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış nohut ve kuru fasulyeyi süzün ve buğdayın üzerine ekleyin. Birlikte kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Pirinci yıkayıp, tencereye ekleyin. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Kuru incir, kuru üzüm ve kuru kayısıları küçük küpler halinde doğrayın. Üzerlerine kaynar su döküp 10 dakika bekletin, sonra süzün.
Süzülen kuru meyveleri tencereye ekleyin.
1,5 çay bardağı su içinde karanfili kaynatın. Daha sonra suyu süzerek karanfilleri çıkarın ve suyu aşureye ekleyin.2 su bardağı toz şekeri ve 1,5 su bardağı sıcak sütü tencereye ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Fındık içini ekleyin ve aşurenin kıvamı koyulaşana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Aşure koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın.
Aşureyi kaselere paylaştırın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Üzerini isteğe bağlı olarak ceviz, tarçın, nar taneleri veya kuru meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.



Aşure

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180718
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2024
22 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.haberturk.com

İçi İçin:
1,5 su bardağı buğday ( 250 gram)
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı haşlanmış nohut
100 gram pirinç (8 yemek kaşığı)
4,5 litre sıcak su
1 adet portakal kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)
1 adet limon kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)
½ su bardağı çiğ badem (isteğe göre)
4 yemek kaşığı çekirdeksiz kuru üzüm
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2-3 adet kuru incir
4-5 adet kuru kayısı (doğranmış)
4,5 su bardağından 1 parmak fazla toz şeker (900 gram)
3-4 adet karanfil
1 su bardağı su (bir cezvede karanfil ile kaynatmak için)
1 avuç fındık
1 avuç ceviz (ceviz ve fındığı pişmiş halde sevmiyorsanız ocağın altını kapattıktan sonra yani son aşamada ekleyin böylece pişmeden daha kıtır bir halde olacaktır)
1 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
Süslemek için:
1 adet nar (ayıklanmış)
1/2 su bardağı toz antepfıstığı
1/2 su bardağı file antepfıstığı
5 adet kuru incir (dilimlenmiş)
2 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı susam
1/2 su bardağı çiğ badem
1/2 su bardağı fındık

Bol suyla iyice ovalayarak yıkadığınız 250 gram buğdayı derin ve geniş bir tencereye aktarın.
Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin ve kapağını yarım kapatıp kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakın.
Suyunu çeken buğdayın üzerine tekrar 1 litre su ekleyin ve 1 saat daha kısık ateşte buğdayı pişirmeye devam edin.
1 saat sonunda 100 gram pirinç, 1'er adet portakal ve limon kabuğu ile birlikte 1,5 litre su daha ekleyin ve ocağın altını kapatıp 3 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
3 saat oda sıcaklığında dinlenmiş olan karışıma 1 litre sıcak su ilave edin ve hemen ardından 2 adet soyulmuş küp doğranmış elma ve 4 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip güzelce karıştırın.
1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi de karışıma ekleyin ve koyduğunuz malzemelerden sonra ara ara tahta kaşık ile karıştırmaya özen gösterin.
Yarım su bardağı çiğ badem, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er avuç fındık, ceviz ve 10 adet doğranmış kuru kayısıyı tencereye art arda ekleyin ve karıştırın.
900 gram toz şekeri ve bir cezvede 10 adet karanfil ile kaynattığınız 1 su bardağı suyu da tencereye ekledikten sonra kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak yarım saat kadar pişirin.
Dilerseniz şeker miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.
1 yemek kaşığı gül suyunu ekleyin ve ocağın altını kapatıp, aşureyi yaklaşık 2 saat ılımaya bırakın. Tabii bu iki saat içinde aşurenizi ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Aşurenin kıvamı başta sulu olacaktır, bu konuda endişelenmeyin, zaman geçtikçe koyulaşacak ve tam kıvamında olacaktır.
Aşure ılındıktan sonra servis kaselerine kepçe yardımıyla aktarın.
Kaselere bölüştürdüğünüz aşureleri Antep fıstığı, nar, susam, çiğ badem kuru incir gibi dilediğiniz yemiş ve meyvelerle süsleyip, üzerine tarçın serpiştirebilirsiniz. El emeği göz nuru aşurenizi çevrenizdekiler ve sevdiklerinizle paylaşmayı sakın ihmal etmeyin.

Not: Aşurenin kıvamının tam olması için suyunu iyi ayarlamak gerekiyor. Bakliyatlar fazla su çektiği için önerilen suyu ekleyin. Sona doğru suyunu çekecektir eğer çok yoğun olursa azar azar su ekleyin. Yalnız fazlaya kaçmayın ve birden dökmeyin. Yoksa çok fazla sulu olur ve bu da tadının kaçmasına neden olur.
İlk yaptığınızda biraz sulu gibi gelebilir. Endişelenmeyin suyunu zamanla çekecektir.
Buğday haşlarken sık sık köpüğünü almanız aşurenin renginin berrak olmasını sağlar.







Aşure Tarifleri Su Muhallebisi Tarifleri



(102 adet Aşure 4,325,908 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort