https://www.ruhundoysun.com
1 adet Bütün kuzu
2 baş sarımsak
250 g Ayıklanmış taze kekik
250 g Ayıklanmış taze biberiye
200 g Deniz tuzu
100 g Taze öğütülmüş karabiber
2 lt Sızma zeytinyağı
Marinadı hazırlamak için sarımsakları ve taze otları ince ince kıy. Bir kapta tuz, karabiber ve zeytinyağı ile iyice karıştırıp, kenara kaldır.
Ateşi yak ve odunların köz olmasını bekle.
Bu sırada kuzuyu dümdüz olacak şekilde göğüs ve but kısımlarından aç. Testere, satır ya da balta işini kolaylaştırır.
Daha sonra kuzuyu ayaklarından demir tellerle çarmıha sıkıca bağla. Sağlamlaştırmak için kaburgalardan delik açıp sabitle.
Açılan kuzuyu hazırlanan marinat ile iyice ov.
7-8 saat pişir. İlk 1,5-2 saati harlı ateşte, ateşe daha yakın olacak şekilde; daha sonraki 5 saat, ateşten biraz daha uzaklaştırıp pişir. Son 1 saat tekrar ateşe yaklaştırıp, harlı ateşte sırtının iyice kızarmasına izin ver.
|