Başlangıç Hamuru:
1 ½ Su Bardağı Buğday Unu (150g)
1 Çay Kaşığı Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
1 ½ Çay Bardağı ılık Su (150ml)
3-4 Yemek Kaşığı Süt
1 Çay Kaşığı Bal
Final Hamuru:
3 Su Bardağı Buğday Unu (300g)
1 Çay Kaşığı Pakmaya Instant Kuru Hamur Mayası
2 ½ Çay Bardağı Ilık Su (250ml)
1 Yemek Kaşığı Sızma Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Başlangıç hamuru için, tercihen 1 gece önce unu eleyerek bir karıştırma kabına alın ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın.
Elde ettiğiniz cıvık hamurun üzerini örtüp, mayalanması için oda sıcaklığında 10-12 saat bekletin.
Bir gece önceden mayalanan başlangıç hamurunun üzerine final hamuru malzemelerini ekleyin. Un eklerken bardak bardak ekleyip kıvamı kontrol edin. ½ su bardağı unu çalışma unu olarak ayırın.
Bir miktar çalışma unu serpiştirilmiş ve isteğe göre zeytinyağı ile yağlanmış ellerinizle hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp, tekrar mayalanması için 3 saat oda sıcaklığında bekletin.
Tekrar mayalanan ekmek hamurunu çalışma unu serpiştirilmiş tezgaha alıp kısaca yoğurup silindir şeklini verin, hamur kesici ile ikiye ayırın.
Her iki parçayı da yağlanmış tepsiye 30-32 cmlik dikdörtgenler şeklinde çekiştirerek tepsilere yayın.
Önceden 220°C derece ısıtılmış fırında, 25-30 dakika pişirin.
Fırından aldığınız ekmeği, fırın ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın.
|