Mehmet Soykan
Avokado 1/4 adet
Brie peyniri 3/4 adet
Greyfurt yarım
Armut yarım
Şeker 5 yemek kaşığı
Domates (ortaboy) Yarım
Taze kişniş 1 dal
Kuru soğan 1/4
Deniz tuzu 1 tutam
Karabiber 1 tutam
Balsamik sirke (70 cl şişe) 1/6 şişe
Zeytinyağı 5 yemek kaşığı
Limon yarım
Tarçın çubuğu 1 adet
Bu tarifte avokadonun olgun olması gerekiyor. Yumuşak avakodayu soyup ister çok ince doğrayınız, isterseniz bir yemek kaşığının tersiyle eziniz. Bir karıştırma kabına aktarıp, üzerine ince doğranmış soğanı, kıyılmış kişnişi, limon suyunu, tuzu, biberi, zeytinyağını ilave edip tartarınızı hazır hale getiriniz. Hazırladığınız tartarı iki yemek kaşığının yardımıyla döndürerek servis tabağına alınız. Armutu soyup çekirdeğini çıkarınız, bir tencerede şekerin yarısını ilave ederek kaynatınız.
Pişmeye 3-5 dakika kala tarçın çubuğunu koyunuz. Armutu resimdeki gibi keserek servis tabağına yerleştiriniz. Greyfurtu soyup küp küp doğrayınız. Servis tabağına alınız, üzerine brie peynirlerini diziniz. Balsamik sirkeyi küçük bir tencereye koyup kalan şekerle sirkenin dörtte üçü buharlaştığında yani pekmezden birazdaha kıvamlı olduğunda servise ekleyiniz.
|