1 adet olgun avokado
2 yemek kaşığı kakao (tercihen şekersiz)
1 yemek kaşığı bal, hurma özü veya akçaağaç şurubu (tatlandırıcı tercihinize göre)
1 çay kaşığı vanilya özü
(İsteğe bağlı) 2-3 yemek kaşığı bitkisel süt (bademe, hindistancevizi vs.) – kıvam ayarı için
Avokadonun kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkarın.
Kakao, tatlandırıcı ve vanilya özü ile birlikte blender’a alın.
Tüm malzemeleri pürüzsüz ve kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Gerekirse birkaç kaşık bitkisel süt ekleyerek kıvamı yumuşatın.
Pudinginizi küçük kaselere bölüştürün ve buzdolabında en az 30 dakika soğumaya bırakın.
Üzerine hindistancevizi rendesi, çilek, muz dilimleri veya granola ekleyerek hem sunumu güzelleştirebilir hem de lezzetini artırabilirsiniz.

|