1 paket makarna
1 adet avokado
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir tencerede 8 bardak suyu orta ateşte kaynatın, içine tuz ekleyin ve makarnanızı içine atarak makarnanızı haşlayın, fazla suyunu süzün, soğuk suyun altına tutun ve suyunu tekrar süzün. Avokadonuzu temizleyip rendeleyin. Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı alın ve avokadonuzu 2 dakika pişirin. Hazırladığınız avokadoyu haşlanmış makarnanızın içine dökün ve makarnanızı karıştırın. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı ile 2 diş sarımsağınızı kavurun, yeşil biberlerinizi incecik doğrayın ve ekleyin. Tuz ve pul biberinizi, salçanızı katın ve kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domateslerinizi ekleyin ve domatesleriniz yoğun bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Avokadolu makarnanızın üzerine bu sosu dökerek servis yapın.
|