1 adet avakado
2-3 dal maydanoz
yarım limon 2 dal roka
1 adet yeşil soğan
1 adet orta boy patates
1 kutu ton balığı konservesi
2-3 dal dereotu
bir tutam fesleğen
tuz
karabiber
pulbiber
zeytinyağı
Patates yıkanıp soyulduktan sonra ince bir şekilde yuvarlak olarak doğranır ve sıvıyağda kızartılır. Avakado ezilir ve üzerine limon suyu sıkılır, üzerine tuz ve karabiber eklenerek iyice karıştırılır. Bir kaseye zeytinyağı, limon suyu, tuz, pul biber, fesleğen konularak karıştırılır. Yeşil soğan ve maydanoz doğranarak hazırladığımız sosa eklenir. Sostan bir miktar servis tabağına alınır, üzerine bir adet kızarmış patates dilimi, onun üzerine avakadolu krema, roka, dereotu, ton balığı, sos ve tekrar patates konulur. Aynı işlemler uygulanarak bir kat oluşturularak servise sunulur.
|