1 kemiksiz ve derisiz tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı taze mozzarella topları
1 doğranmış avokado
3-4 fincan taze salata yeşilliği
Yarım su bardağı yarı dondurulmuş domates
1/4 fincan taze kıyılmış fesleğen
Balsamik sos için:
1 kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
1 çorba kaşığı limon suyu
1/4 su bardağı balsamik sirke
1/4 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Küçük bir kapta sarımsak, kuru fesleğen, dijon hardalı, limon suyu, balzamik sirke, tuz ve biberi karıştırın. Yavaşça zeytinyağını ekleyin, yağ ve sirke ayrımına gelene kadar çırpın ve kenara koyun.
Tavayı orta derecede ısıtın. Izgaraya terbiyeli tavuk göğüslerini dizin ve pembeleşinceye kadar 5-6 dakika pişirin.
Baharat karışımı, avokado, kiraz domatesler, taze fesleğen, taze mozzarella topları ve dilimlenmiş ızgara tavuğu üç küçük salata kâsesine bölüştürün. Balzamik sos ile servis yapın.
|