Elif Korkmazel
100 gram küçük yapraklı ıspanak
1 küçük marul
1 olgun avokado
1 kırmızı soğan
Sosu için:
4 yemek kaşığı turna yemişi (cranberry) suyu
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı kurutulmuş turna yemişi
2 çay kaşığı hardal
Tuz, karabiber
6 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yapılışı: Turna yemişi ile turna yemişi suyunu kaynatın, soğumaya bırakın. Sirke, hardal, tuz ve karabiberi ilave edin. Ayçiçeği yağını sos haline gelinceye kadar yavaşça katın. Ispanak yapraklarını ve marulu yıkayın, kurutun, küçük parçalar şeklinde kesin. Avokadoyu ikiye bölün, çekirdeğini çıkarıp kabuklarını soyun, dilimleyin. Soğanı halka halka kesin. Salata malzemeleriyle sosu karıştırın, servis edin.
Not: Salatayı önceden hazırlayacaksanız kararmasını engellemek için avokado dilimlerinin üzerine limon suyu sıkın. Yeşilliklerin taze kalması için salata sosunu servis yapmadan hemen önce ekleyin.
|