2 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 paket un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kase yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
1 çay bardağı ay çekirdeği içi
1 adet yumurta sarısı
1/2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Derin bir kaba mayayı, şekeri, tuzu koyun.
Üzerine ılık sütü ekleyip, karıştırın.
Yumurtayı ve yağı koyup, tekrar karıştırın.
Unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtün.
30 dakika mayalanmaya bırakın.
Hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın.
Avucunuzun içinde açarak, hamurları şekillendirin.
Bir kasede, kaşar, maydanoz ve beyaz peyniri karıştırın.
Bu karışımı, hamurun içerisine koyun.
Yarım ay şeklinde kapatın.
Yağlanmış, unlanmış tepsiye dizin.
Üzerine, sıvıyağ ile çırptığınız yumurta sarısından koyun.
Ay çekirdeği içi serpin.
Oda sıcaklığında 10 dakika bekletin.
Önceden ısıtılmış, 180 derecede fırında 35-40 dakika pişirin.
|