|
Ay Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178412
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024
69 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
İç Malzemeleri:
1 su bardağı kek kırıntısı (önceden yapılmış keklerden olabilir)
1 su bardağı dövülmüş fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Toz şeker (serpmek için)
İnce çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
Bir kaba un, toz şeker, instant maya ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açın ve içine süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyin.
Malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yaklaşık 1 saat boyunca ılık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakın.
Kek kırıntılarını, dövülmüş fındığı, kuru üzümü, kakaoyu, tarçını, toz şekeri ve vanilya özütünü bir kapta karıştırın.
Karışıma sütü ve tereyağını ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve yoğurun.
Hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığında açın ve eşit parçalara bölün.
Her bir parçayı dikdörtgen şeklinde açın ve ortasına iç harçtan koyun.
Hamurun kenarlarını iç harcın üzerine katlayarak rulo şeklinde sarın ve uçlarını birleştirerek ay şekli verin.
Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve toz şeker ile (isteğe bağlı olarak ince çekilmiş fındık) serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
|
Ayçöreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165393
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta ve 1 yumurtanın beyazı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
3 su bardağı rondoda çekilmiş kek
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı süt
Hamur için; tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve unu azar azar ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğuruyoruz. Üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. İç malzemeyi yoğuruyoruz, minik toplar halinde yuvarlıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Elimizle veya bir merdane yardımıyla uzun ince açıyoruz. Ortasına, top haline getirdiğimiz iç malzemeyi koyup üçgen şeklinde kapatıp ay şekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Ayçöreği |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162209
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
½ tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç harcı için:
3 dilim kakaolu kek
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
½ çay bardağı kuru üzüm
Kuvertür bitter çikolata (eritip içine atmak için)
½ çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
¼ çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı susam
Kuru mayayı, oda sıcaklığında sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın.
Ayçiçek yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Elenmiş unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Kıvam alan ve toparlanan hamuru, üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ayçöreklerinin iç harcı için; evde kalan ya da ayrıca satın aldığınız kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın.
Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın.
Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin.
Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın arka tarafıyla yol şeklinde desen verin. File Antep fıstığı ve susam serpiştirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
|
Ayçöreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158180
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
258 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Kakaolu Kek İçin:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hamuru İçin:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı instant maya
4.5 su bardağı un
1 tutam tuz
İçi İçin:
5 dilim bayat kek
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı su
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı kırılmış fındık içi
Kakaolu kek için yumurta ve toz şekeri büyük bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin. İçi yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Keki dilimleyip 5 dilimini bayatlaması için birkaç gün bekletin. Çörek hamuru için tereyağı ve toz şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın. Sıvı yağ, yumurta akı ve mayayı ekleyin. Un ve tuzu karıştırın. Daha sonra yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat bekletin. Çöreğin iç malzemesi için kek dilimleri, portakal kabuğu rendesi, kakao, toz şeker, kuru üzüm, ceviz, tarçın ve suyu karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer çorba kaşığı iç malzemeden yayıp rulo şeklinde sarın. Ay şekli verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp ufalanmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
|
Ay Çöreği |
|
defne azer
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc141661
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2019
899 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 su bardağı un
100 gram tereyağı
3 kaşık pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
2 adet yumurta
1 adet limonun rendesi
1 tatlı kaşığı yaş maya
İçi için:
2 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı süt
1 kahve kaşığı tarçın
1 kahve kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı sarı
İzmir üzümü
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
1 su bardağı ceviz içi
Toz şeker, süt, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek, yenibahar, tarçın ve üzümü karıştırarak çöreğin içini hazırlayın.
Ilık sütün içine bira mayasını atıp karıştırın. Şeker ilave edip 15 dakika bekletin. Yumurta ve limon rendesi ilave ederek yumuşak bir hamur tutun. Üzerini örtüyle kapatıp hamur iki katı olana kadar bekletin.
Mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar alın. Her birine elinizle bastırarak 10 santimetre çapında açıp hazırladığınız içten koyun. Sarıp ay şekli verin. Ay çöreklerini yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp üstlerine kalan yumurtayı sürün.
170 derecelik fırında pişirin.
|
Ay Çöreği |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103063
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2014
2,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
50 gram soğuk ve küp şeklinde doğranmış margarin
1 tutam tuz
1 su bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un
İçi için:
Biraz Kuru üzüm
Ceviz
Tarçın
1 Yemek kaşığı toz şeker
Islatmak için:
Biraz süt yada su
Hamur için gereken malzemeler yoğurulur ve buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
İçi için tüm malzemeler karıştırılır, yarım su bardağı kadar ılık süt ilave edilip hafif ele yapışan bir harç elde edilir.
Bu harçtan ortalama 10 cm uzunluğunda rulolar hazırlanır.
Dolaptaki hamur çıkarılıp ceviz büyüklüğünde parçalar yapılıp merdane ile açılır.
İçine hazırlanan harç konulur.
Rulo biçiminde sarılıp ay şekli verilir.
Harcın ve hamurun aynı boyutta olmasına dikkat ediniz.
Üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz yada badem serpilir ve fırına sürülür.
Isterseniz bir kısmını yumurta beyazı ve toz şekere batırarak yapabilirsiniz.
|
Ayçöreği |
|
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc93991
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3,5 su bardağı un
150 gram eritilmiş tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
İçi için:
2 adet elma
1 su bardağı ufalanmış kakaolu kek
1 tatlı kaşığı yenibahar
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Öncelikle elmaları rendeleyip bir tavanın içine alın. Üzerine şeker ve tarçını ekleyip karıştırın. İki dakika kadar kavurup elmaların rengi dönünce ocaktan alın, içine ufalanmış kek ve yenibaharı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra hamuru için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Bu hamuru yuvarlak açıp üçgenlere bölün. İç harcını koyup tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün fındık serpin ve 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
|
Ay Çöreği |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc87721
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2013
2,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
3 su bardağı un
1 paket yumuşamış margarin
2 yumurta (1 tanesi içine)
2 adet haşlanmış patates (1 tanesi hamura )
½ yaş maya
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı ılık su
Tuz
İçi;
200 gr kıyma
2 baş soğan
tuz, karabiber, maydanoz
Unun ortası açılır. Maya ve şeker ılık su eritilir. Yumuşamış margarin ezilmiş patates, 1 yumurta, tuz eklenerek mayalı hamur hazırlanır. 1/2 saat mayalanır. iç malzemesi kavrulur, patates eklenir. Hamurdan küçük bezeler alınır, üçgen şekli verilir. geniş kısma iç konularak, sigara böreği gibi sarılır, uçlarından kıvrılarak ay şekli verilir. 20 dk mayalanır, yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir.
|
Ay Çöreği |
|
sıdıka cevik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Çukurambar-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87072
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2013
2,470 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
100 gram tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı çiğ krema
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı şeker
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kakaolu kek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
2 paket vanilya
Öncelikle hamuru için gerekli tüm malzemeleri aldığı kadar unla birlikte güzelce yoğurun. Hiç bekletmeden hamuru bezelere ayırın ve her bezeyi açın. İç malzemesi için kakaolu keki ufalayın, yumurta, tarçın, yenibahar, kakao, süt ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Yumuşak olan bu harcı üçgen kesilmiş yufkaların içlerine koyup, sarın. Tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, kıyılmış fındık serpip 200 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
|
Ayçöreği |
|
tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc75692
Gönderme Tarihi: 13.May.2012
2,686 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkar
45 gr. margarin (3 çorba kş.)
20 gr. tozşeker
150 gr. un
1 tutam tuz
45 ml. su (3 çorba kş.)
450 gr. kek kırıntıları
2 çay kş. toz tarçın
60 gr. çekilmiş ceviz içi
60 gr. kuru üzüm (yıkanmış)
1 adet yumurta sarısı
Kreması için:
15 gr. un (2 çorba kş.)
7.5 gr. nişasta (3 çay kş.)
45 gr. tozşeker (3 çorba kş.)
15 gr. süttozu
1 yumurta
150 ml. su
1 tutam vanilin
Kremayı hazırlamak için unu, nişastayı, şekeri ve süttozunu bir karıştırma kabına eleyin. Yumurtanın yarısını, suyu ve vanilyayı ekleyip çırparak kremayı tamamlayın.
Margarin ve şekeri bir kaba koyun. Mikser ile 1 - 2 dakika çırpın. Kremadan artan yumurtayı katarak 2 dakika daha çırpın. Unu, tuzu ve suyu katıp, yoğurıın. Hazırladığınız kremayı, kek kırıntılarını, tarçını, cevizi, kuru üzümü ekleyip yoğurmayı sürdürerek malzemenin hamurun her tarafına eşit yayılmasını sağlayın.
Fırınınızı 220°C'ye getirip ısıtın. Fırın tepsisine fırın kâğıdını serin. Hamuru 10 eşit parçaya bölerek yarım ay şekli verin. Ayçöreklerini fırın kâğıdının üzerine yerleştirin.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürerek fırına verin. Ayçöreklerini yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp, kendi tepsisinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
Ay Çöreği |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74272
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2012
2,230 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçi İçin:
1/2 bardak süt
1 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr. çekilmiş badem
2-3 dövülmüş gevrek
Hamuru için:
500 gr. un
30 gr. maya
1 bardak süt
50 gr. margarin
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta
1 tutam tuz
Sürmek için:
1 yumurta sarısı
İçini hazırlamak için, sütü, balı, şekeri ve vanilyayı bir kaba koyarak kaynatın. Bademi ilave edin. Ateşten alın. Dövülmüş gevreği katın. Hamuru için, unu bir kaba eleyin. Mayayı katın. Hafif unlanmış sütü, yumuşatılmış margarini, şekeri, unu ve tuzu ilave edip hepsini birlikte iyice yoğurun. Hamuru ikiye bölün ve ikisini yuvarlak olarak ayrı ayrı açın. ikisini de 12 eşit üzgen pasta şeklinde bölün. Her bir parçaya 1 çay kaşığı hazırladığınız içten koyun. Parçaları geniş olan taraftan başlayıp rulo yapın. Yarım ay şekli verip, yağlanmış tepsiye dizin. Tepsinin üzerine bir bez örttükten sonra sıcak bir yerde 30 dakika bekletin. Çırpılmış yumurta sarısını üzerlerine sürdükten sonra kızdırılmış fırında 35 dakika pişirin. İsterseniz piştikten sonra üzerlerine şekerli glase sürün.
|
Ayçöregi |
|
referans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2011
Mesajlar: 50 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc64793
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 adet yumurta
125 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
İç harcı için:
1 çay bardağı kuru üzüm
10 adet kuru kayısı
1,5 su bardağı kakaolu kek parçaları
1 çay bardağı ceviz
Hamur yoğurma kabına unu, bir yumurta akını, tereyağını koyun. Ayrı bir kapta, ılık süt ile yaş mayayı karıştırın ve unun içine dahil edin. Tüm malzemeyi yoğurduktan sonra kabarması için 30 dakika dinlendirin. Bu arada içmalzemesinihazırlamaya başlayın. Keki parçalayıp bir kaba alın, üzerine cevizi, ince kıyılmış kuru kayısıyı, kuş üzümünü ve sütü ekleyip karıştırın. Hamurdan parçalar kopartıp,merdane ile açınve arasına yeteri kadar iç harçtan koyup, ay şekli verin. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün, 180 derecede pişirin.
|
AY ÇÖREĞİ |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58190
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2010
3,075 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oktay Usta
4 su bardağı un
yarım paket yaşmaya
1 yumurta
125 gr. margarin
1 su bardağı süt
yarım çay bardağı su
İç harcı için:
kek parçaları
ceviz
kuru üzüm
kuru kayısı
kuru meyveler
Yumuşatmak için:
süt
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Üzerien yarım paket yaş maya 1 yumurtanın akını 125 gr. margarin, 4 çorba kaşığı toz şeker ve sütü ekleyerek bir kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. İç harcı için bir kapta kek parçalarını küçük parçalara ayırın. Üzerine kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz ve kuru meyveler ilave edin. Üzerine süt ilave edin. Hamurdan bezelere ayırın ve merdane ile açın. Hamurun içine iç malzemesini ilave edin. Hamura ay şekli verip fırın tepsisne dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
|
Ay Çöreği |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58137
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı ılık süt
30 gr. yaş maya
Aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı(üzerine)
İç Malzemeleri:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt
Mayayı ılık sütte eritin. Yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. Bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. Mayayı azar azar ilave edin. Aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin.
Bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. Cevizleri dövün. Bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
Hamurdan uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın. Parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. İçine bir tatlı kaşığı içten koyun. Daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.
|
Ay Çöreği |
|
kanat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56851
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2010
5,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 yumurta (akı sarısı ayrılır)
1/2 paket margarin veya tereyağı
1 /2 su bardağı sıvı yağ
3/4 su bardağı süt
4 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı şeker (mayalandırma için)
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
İçine;
1 yumurta akı
4-5 çorba kaşığı süt
1/2 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
2 kahve fincanı bisküvi unu veya ekmek kırıntısı
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın
Ilık süte mayayı, şekeri ekleyip mayanın kabarmasını sağlayalım. Unun ortasını açıp mayalı sütü, eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, yumurta akını, şekeri ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örtüp hamuru ılık bir ortamda iki misli kabarana dek mayalandıralım. Bu arada çöreğin içini hazırlayalım. İri dövülmüş cevizi, şekeri, yumurta akını, bisküvileri ezerek elde ettiğimiz bisküvi ununu, kuru üzümü, kakaoyu, tarçını, sütü bir kapta birleştirerek karıştıralım. Mayalanan hamuru merdaneyle 0.3 mm. kalınlığında açalım. Hamurun üzerine bir tatlı kâsesini yatırıp bıçak yardımıyla yuvarlak parçalar kesip çıkaralım. Hamurun karşılıklı iki ucunu çekiştirerek oval bir şekil kazandıralım. Oval hamurun ortasına hazırladığımız içten bir kaşık koyalım. Hamur kenarlarını yukarı doğru toplayarak birbiri üzerine kapatalım. Ek yerlerinin aİta gelmesi için hamuru ters yüz edelim. Hamurun iki ucunu iç tarafa doğru çevirerek ay şekli verelim. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim ve margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Hamurların ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim. Çörekleri önceden ısıtılmış 190° ısılı fırında üzerleri açık pembe renk alana dek pişirelim.
ML® Kaba Çörek (görsel)
|
Ay Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52823
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2010
2,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eylem Ceylan
3 su bardağı un
100 gram margarin (oda sıcaklığında olacak)
Yarım su bardağı ılık süt
30 gram yaş maya
1 su bardağı pudra şekeri
İçi için:
1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Ilık sütün içinde Yuva Maya eritilir. Pudra şekeri ve margarin ayrı bir kapta iyice birbirine yedirilir. Bu karışıma mayalı karışım yavaş yavaş eklenir. Daha sonra yavaş yavaş un eklenir. Ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtülüp 1-2 saat bekletilir. Kabarmazsa endişe etmeyin.
Bu arada iç malzemesinin hepsi karıştırılır. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılarak tezgahta oval şekilde açılır ve içine 1 tatlı kaşığı iç malzemesi konarak kapatılır. Daha sonra elimizle hafif bastırılarak çubuk yapılır. Sonra da ay şekli verilerek yağlanmış tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 200 ˚ C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
|
Ay Çöreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52765
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2010
2,272 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aytül Yoncalık
1 paket margarin
1/2 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar un
1,5-2 su bardağı pudra şekeri
30 gram yaş maya
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
İçi için:
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
Maya ılık sütle eritilir. Yumuşak margarin ile pudra şekeri kabın içinde iyice ezilir. Üzerine bir miktar un dökülür ve azar azar maya ilave edilir aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp oda sıcaklıgında 1 veya 1,5 saat bekletilir. İçi için bütün malzemeler karıştırılır. Hamurdan parçalar koparılıp oval açılır ve iç harçtan 1 tatlı kaşığı konur. Uzun kenarlar birbirine kapatılır daha sonra elle bastırılır. Çubuk yapılıp ay şekli verilir. Tepsiye dizilip, yumurta sarısı sürülür ve 170 derecede 45 dakika pişirilir.
ML® Ispanaklı Ay Çöreği için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
amber
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc37599
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2009
3,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
6 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz maya
yarım bardak su
1 yumurta
yarım çay kaşığı tuz
İçine:
1 bardak çekilmiş ceviz içi
1 bardak pudra şekeri,
yarım fincan çekirdeksiz üzüm
1 kahve fincanı süt
1 çay kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı çilek reçeli
Mayayı su ile karıştırarak eritin. Hazırlanmış unun ortasına koyun. Tereyağı, yumurta ve şekeri yavaş yavaş un ile karıştırın. Tuz koyarak hamur haline getirin. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Her parçayı yuvarlayarak yarım santim kalınlığında açın. Ceviz içini, pudra şekerini, üzüm, süt, tarçın, reçel ile bir kapta iyice karıştırın. Hamurun içine ceviz büyüklüğünde hazırladığınız içten koyun. Kapatarak yuvarlayın, ay şekli vererek tepsiye dizin. Özerine yumurta sürün, bir saat beklettikten sonra orta ısıdaki fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
ML® Sigara Çöreği için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
|
Ay Çoreği |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17081
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2007
2,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 g kıymayı 1 adet doğranmış soğan ile kavurun. Birer çay kasığı tuz ve karabiber ekleyip soğutun. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin. Üzerine 200 g margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4,5 su bardağı elenmiş un ve 1 poşet kabartma tozu ilave edip yoğurun. Hamuru 6 parçaya bölün. Her birini 15 cm çapında açarak 4'e bölün ve geniş kenarına iç malzeme koyarak sarın. Ay şekli vererek tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 175C'ye ısıtılmış fırında 20-30 dk. pişirin.
ML® Kesme için tıklayın
|
Ay Çöreği |
|
alperA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2005
Mesajlar: 2840 Şehir: Kavaklıdere/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc6942
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2006
2,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine ÖZDOĞAN
3 su bardağı un
¾ küçük paket margarin
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 kahve fincanı süt
1 tatlı maya
2 yumurta
Limon kabuğu rendesi
İçi İçin:
1 Su bardağı ceviz veya fındık içi
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım kahve fincanı kaşığı süt
1 Kahve kaşığı yeni bahar
Yarım kahve fincanı tarçın
3 Çorba kaşığı krik krak veya bayat ekmek içi
2 Çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm
Un elenerek ortasına sütlü ezilmiş maya pudra şekeri yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur ve üzeri örtülüp mayalandırılır (hamur iki misli kabarmalıdır). İçinin Hazırlanması : Sütün içine çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yeni bahar üzüm konup karıştırılarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için). Mayalanan hamur (1,5 büyüklüğün de parçalara bölünerek) 9-10 cm çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürerek tepsiye dizilir. Orta hareketli fırında pişirilir.
ML® Eskişehir Çöreği için tıklayın
|
|