|
Ayçöreği |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162209
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
50 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta sarısı
½ tatlı kaşığı kuru maya
1,5 su bardağı un
İç harcı için:
3 dilim kakaolu kek
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı toz şeker
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
½ çay bardağı kuru üzüm
Kuvertür bitter çikolata (eritip içine atmak için)
½ çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
¼ çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı file Antep fıstığı
1 tatlı kaşığı susam
Kuru mayayı, oda sıcaklığında sütle küçük bir kapta karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için kısa bir süre bekletin.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın.
Ayçiçek yağı, yumurta sarısını ve maya karışımını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Elenmiş unu azar azar ekleyip tüm malzemeyi toparlanana kadar karıştırın. Kıvam alan ve toparlanan hamuru, üzerine temiz bir mutfak bezi kapattıktan sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Ayçöreklerinin iç harcı için; evde kalan ya da ayrıca satın aldığınız kakaolu dilim kekleri küçük bir kaba ufalayın.
Sütle ıslattıktan sonra kakao, toz şeker, ince çekilmiş fındık içi, kuru üzüm, rendelenmiş limon kabuğu ve tarçın ilavesiyle karıştırın.
Hazırladığınız çörek hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Hamurları hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde uzunlamasına açın.
Kakaolu iç harcı elinizle sıkıp orta kısmına uzunlamasına yerleştirin. Hamurun kenar kısımlarını ortaya doğru alıp rulo şeklinde sarın. Uç kısımlarını kapattıktan sonra kıvırıp ay şeklini verin.
Üzerlerine pekmez ilavesiyle çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalın arka tarafıyla yol şeklinde desen verin. File Antep fıstığı ve susam serpiştirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıp hafif bir şekilde kabarana kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
|
Ayçöreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc158180
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2021
257 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Kakaolu Kek İçin:
3 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1/2 su bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Hamuru İçin:
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
4 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın akı
1 tatlı kaşığı instant maya
4.5 su bardağı un
1 tutam tuz
İçi İçin:
5 dilim bayat kek
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı su
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı kırılmış fındık içi
Kakaolu kek için yumurta ve toz şekeri büyük bir kapta çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edin. İçi yağlanmış kek kalıbına doldurup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Keki dilimleyip 5 dilimini bayatlaması için birkaç gün bekletin. Çörek hamuru için tereyağı ve toz şekeri hamur yoğurma kabında karıştırın. Sıvı yağ, yumurta akı ve mayayı ekleyin. Un ve tuzu karıştırın. Daha sonra yavaşça ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat bekletin. Çöreğin iç malzemesi için kek dilimleri, portakal kabuğu rendesi, kakao, toz şeker, kuru üzüm, ceviz, tarçın ve suyu karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerine birer çorba kaşığı iç malzemeden yayıp rulo şeklinde sarın. Ay şekli verip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp ufalanmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40 dakika pişirip servis yapın.
|
Ayçöreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165393
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2022
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. oda ısısında tereyağı
1 adet yumurta ve 1 yumurtanın beyazı
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
3 su bardağı rondoda çekilmiş kek
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı süt
Hamur için; tüm malzemeyi karıştırıyoruz ve unu azar azar ilave ediyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek yoğuruyoruz. Üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanmaya bırakıyoruz. İç malzemeyi yoğuruyoruz, minik toplar halinde yuvarlıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler koparıp yuvarlıyoruz. Elimizle veya bir merdane yardımıyla uzun ince açıyoruz. Ortasına, top haline getirdiğimiz iç malzemeyi koyup üçgen şeklinde kapatıp ay şekli veriyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
|
Ay Çöreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178412
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2024
68 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 su bardağı un
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket instant maya
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
İç Malzemeleri:
1 su bardağı kek kırıntısı (önceden yapılmış keklerden olabilir)
1 su bardağı dövülmüş fındık
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Toz şeker (serpmek için)
İnce çekilmiş fındık (isteğe bağlı)
Bir kaba un, toz şeker, instant maya ve tuzu ekleyin ve karıştırın.
Ortasını havuz şeklinde açın ve içine süt, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını ekleyin.
Malzemeleri yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru yaklaşık 1 saat boyunca ılık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalanmaya bırakın.
Kek kırıntılarını, dövülmüş fındığı, kuru üzümü, kakaoyu, tarçını, toz şekeri ve vanilya özütünü bir kapta karıştırın.
Karışıma sütü ve tereyağını ekleyin ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.
Mayalanan hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve yoğurun.
Hamuru yaklaşık 2 cm kalınlığında açın ve eşit parçalara bölün.
Her bir parçayı dikdörtgen şeklinde açın ve ortasına iç harçtan koyun.
Hamurun kenarlarını iç harcın üzerine katlayarak rulo şeklinde sarın ve uçlarını birleştirerek ay şekli verin.
Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürün ve toz şeker ile (isteğe bağlı olarak ince çekilmiş fındık) serpin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
|
|