Aydın Valiliği
100 ml süt
100 ml sıvı yağ
200 ml sıcak su
10 gr şeker
20 gr nohut mayası
5 gr tuz
800 gr un
Sıcak su ile süt derin bir kapta karıştırılarak ılıştırılır. Bir başka derin kaba alınan şeker ve maya harmanlanır, üzerine ılık sulu süt karışımı eklenir.
Sıvı yağ bu karışıma ilave edilerek iyice karıştırılır. Un elenerek yavaş yavaş karışıma dahil edilir. Tuz eklenir.
Elde edilen hamur on eşit parçaya bölünür.
İkili burgular yapılarak, yayvan bir kapta hazırlanmış ılık suya batırılarak geniş bir kapta bulunan susama bandırılır.
Yağlı kağıt kaplı tepsiye alınan susamla kaplı simitler, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10- 15 dakika pişirilir. Zeytinyağı içinde bekletilmiş zeytin ve kesikle birlikte servis edilir.
Not: Aydın Gevreği tatlı maya olarak bilinen nohut mayası ile yapılır.
|