Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Ayı Pençesi Poğaça (1 adet - 815 defa bakıldı)

Ayı Pençesi Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayı Pençesi Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159920
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

250 gr yumuşak tereyağı
1/2 çay bardağı ılık su
3 adet yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 bardak süt
4,5 bardak un (500 gr)
İçi için:
4-5 adet haşlanıp ezilmiş patates
100 gr beyaz peynir
3 yumurta akı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı

Hamurumuzu gerekli malzemelerle yoğurup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.2 katına çıkana kadar üzerini örtüp 1 saat kadar bekliyoruz.
Bu sırada içi için gerekli malzemeleri karıştırıyoruz. İstersek içine dereotu, maydanoz ve taze soğanda ekleyebiliriz. Ama ben yeşil olarak hiç sebze kullanmadım bu sefer.
Mayalanan hamurumuzu 2 parçaya ayırıp; her bir parçayı kare şeklinde bıçak sırtı kalınlığında açıp 9 'a bölüyoruz. İç malzememizden bir kenarına koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
Yaptığımız ruloyu ek kısmı alta gelecek şeklinde ,sırt bölgesinden küçük kesiler atıp, ay şeklinde kıvırıyoruz. Bütün poğaçalarımızı bu şekilde hazırladıktan sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Bu poğaçayı isterseniz kahvaltılarınız için, 1 gece evvelden hamurunuzun mayalanmasını beklemeden hazırlayıp, tepsi ile buzdolabına yerleştirebilirsiniz. Siz uyurken hamurunuz ağır ağır buzdolabında sabaha kadar mayalanacaktır. Sabah çayı koyarken, fırınınıza atar ve sıcacık yiyebilirsiniz.







Ayı Pençesi Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Ayı Pençesi Poğaça 815 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort