Boztepe Kaymakamlığı
Orta boy yeteri kadar Ayva
Pirinç
Kıyma
Salça
Tereyağı
Soğan
Pekmez
Kimyon
Karabiber
Acı pul biber
Tuz
Bir su bardağı pirinç, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet ince kıyılmış soğan, yeterli miktarda baharat ve tuz, bir miktar eritilmiş tereyağı ile karıştırılarak iç hazırlanır.
Orta boy ayvalar iyice yıkandıktan sonra üst kısmından kesilip içi oyulur ve hafifçe haşlanır.
Hazırlanan iç, ayvaların içine doldurulur ve kesilmiş olan üst kısmı kapak olarak üzerine konulur.
İçi doldurulmuş ayvalar bir tencereye yerleştirilir. Bir miktar tereyağı eritilerek içine, 1 tatlı kaşığı salça, 1 bardak pekmez, yeterli miktarda baharat ve tuz atıldıktan sonra yeteri kadar su ilave edilerek karıştırılır ve tenceredeki ayvaların üzerine dökülerek orta ateşte 30 Dk. Kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.
|