250 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
150 gr bulgur (pilavlık)
6 adet orta boy ayva
200 ml pekmez
100 ml su
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz (arzu edilen miktarda)
Kıyma, bulgur ve tuzu iyice yoğurun.
Ayvaların üzerini kapak şeklinde kesin. Kabak oyacağı ile çekirdek kısımlarını çıkarıp, içlerini temizleyin. Ortalarını kıymalı harçla doldurup, kapaklarını yerleştirin. Güveç veya fırın kabına dizin.
Ayvaların üzerlerine pekmez ve suyu gezdirin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Üzerine kapak kapatın ve ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.
Tereyağını hafif sararıncaya kadar kızdırıp, ayvaların üzerine gezdirin. Tekrar kapağını kapatın, önceden ısıtılmış 200°C fırında, yaklaşık 30-35 dak. pişirin. Sıcak servis yapın.
|