|
|
Ayva Helvası |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143405
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
1,530 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram ayva
1 su bardağı toz şeker
1 limonun suyu
Öncelikle ayvaları yıkayın ve çekirdeklerini ayıklayıp kabuklarıyla beraber iri parçalar halinde doğrayın. Geniş bir tencereye ayvaları yerleştirip üzerine 2-3 parmak çıkacak kadar su ekleyerek orta ateşte haşlanmaya bırakın. Ayvalar iyice yumuşadığında altını söndürüp süzün.
Bir mutfak robotuna koyduğunuz ayvaları püre haline getirin. Sonra bir tencereye bir su bardağı dolusu ayva püresine karşılık bir su bardağı toz şekeri koyun. Üzerine 1 limonun suyunu da sıkıp çok kısık ateşte pişmeye bırakın. Helvanın olup olmadığını anlamak için bir kaşıkla çizgi çekin. Bu çizgi tekrar birleşmiyorsa olmuş demektir.
Altını söndürüp bir tepsiye bir parmak kalınlığında dökün. En az 5-6 saat buzdolabında soğutun. İyice katılaşıp sertleştiğinde, kare şeklinde kesip servise sunun.
|
|
Ayva Helvası Tarifleri Cevizli Helva Tarifleri
|
|