Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı

Nigar K.
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 03.02.2011
Mesajlar: 16
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc61599
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2011
2,261 defa indirildi / yazdırıldı




İrmik topları:
250 ml. süt
50 gr. tereyağı
20 gr. şeker
70 gr. irmik
1 adet yumurta
5 gr. nişasta
70 gr. tereyağı
20 gr. galeta unu
20 gr. çekilmiş ceviz
Ayva sosu:
250 gr. ayva
10 ml. limon suyu
1 çubuk vanilya
10 gr. tereyağı
450 ml. süt
125 ml. krema
50 gr. şeker
Şurup:
30 gr. toz şeker
30 ml. nar şurubu

İrmik topları için: Süt, tereyağı ve şekeri bir tencerede kaynatın. İrmiği ekleyin ve iyice karıştınn. Hafif ateşte sık sık karıştırarak 5 dakika kaynatın. Yumurta ve nişastayı çırpın, irmikli karışımı bir kaseye koyun, üstünü düzleştirip buzdolabında bekletin.
Sos için: Ayvaları sıcak suyla yıkayıp dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp doğrayıp limon suyuyla karıştırın. Vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip özünü kazıyın.
Tereyağını bir tencerede eritin, ayvaları vanilya çubuğu ve özüyle birlikte 2-3 dakika kısık ateşte kavurun. 250 ml. su ilavesiyle kapağı kapalı olarak 30-40 dakika pişirin. Süt, krema ve şekeri ekleyip bir taşım kaynatın. Vanilya çubuğunu çıkartıp karışımı blender'da püre haline getirin. Süzgeçten geçirin.
İrmikli karışımı 8 porsiyona bölün ve elinizle toplar yuvarlayın. Kaynar suya atın, toplar yüzeye çıkınca 8-10 dakika daha pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Cevizleri ve galeta ununu ilave edip 3 dakika çevirin.
Şurup için: Şekeri birtencerede karamelize edin. Nar şurubu ve biraz suyla sulandınp hafif ateşte kaynatın.
Ayva sosunu kaselere alın.
Her bir kaseye 2 irmik topu koyun, üstüne cevizli kırıntıdan serpin. Şurubu yanında ayrıca servis yapın.






Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı Tarifleri Diğer İkram Tarifleri



(1 adet Ayva Soslu Yılbaşı Tatlısı 50,767 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort