Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Vişne Tatlısı Tarifleri > Ayva Tatlısı (59 adet - 16,562,289 defa bakıldı)

Ayva Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ayva Tatlısı

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1694
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
11,329 defa indirildi / yazdırıldı




6 Adet orta boy ayva
4 Su bardağı toz şeker
6 Su bardağı su
2 Rulo kaymak

Ayvaları ortada ikiye bölün
Çekirdeklerini temizleyin
Derin bir tencerede altı bardak su ile kısık ateşte ayvalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
Daha sonra üzerine toz şeker serpin.
Şurup koyulaşınca ocağın altını kapatın.


ML® Ayva Tatlısı için tıklayın




Ayva Tatlısı

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1695
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
8,084 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet orta boy olgun ayva
6 kahve fincanı toz şeker
100 gr kaymak

Ayvalar güzelce yıkanıp temizlendikten sonra soyulur, ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Her bir ayvanın ortasına bir fincan şeker dökülür ve üzerini örtecek kadar su konulup bir saat kadar kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra ayvaların üzerine kaymak ilave edilip servis yapılır.

Not: Ayvaların kırmızı olması için 10 adet ayva çekirdeği de tencereye atılır ve mümkünse bakır tencere kullanılır. Ayva tatlısının kırmızı olmasını sağlayan bakır tenceredir.


Fotoğraf "ay ışığı" tarafından gönderildi. 20.02.2020


KAYMAKLI AYVA TATLISI

fatmaeryaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.02.2008
Mesajlar: 42
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc23011
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2008
7,863 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ayva
3,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
200 gr. kaymak

Suyu bir tencereye koyun. Ayvaları soyup 4'e bölün. Çekirdeklerini çıkartın. Hemen, ayvalar kararmadan suya atın, kaynatın. Ayvalar yumuşayınca, toz şekeri ve limonu katıp 15 dakika orta ateşte pişirin. Suyunu süzüp, soğumaya bırakın. Soğuyunca tabağa alıp, üzerine kaymak koyup, servis yapın.

Not: Kaymak yok ise krem şanti de kullanabilirsiniz.


Ayva Tatlısı

melancoly
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
Kısa URL: https://ml.md/lc1696
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2006
7,132 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 kg ayva
Yarım limon
1.5 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Ayvaların kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın. Bol su içine atıp normal ateşte haşlayın. Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı ile püre haline getirip , bir tencereye koyun. Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin. Yarım limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin. Buzdolabından çıkarttıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi, nar ve kaymak ile süsleyip, servis yapın.


ML® Sakızlı Ayva Tatlısı için tıklayın




Ayva Tatlısı

Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
Kısa URL: https://ml.md/lc18245
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
6,974 defa indirildi / yazdırıldı




4 iri ayva
200 gr loğusa şekeri
2-3 diş karanfil
1.5 su bardağı süt kreması
3 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Birkaç nane yaprağı

Ayvaları soyup ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımlarını temizleyin. Ayvaları kararmaması için limonlu suda bekletin. Loğusa şekeri, karanfil ve 3 bardak suyu bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ayvaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Ayvaları kevgirle tabağa alıp soğumaya bırakın.
Süt kremasını bir kapta mikserle çırpın. Sıkma torbasına alıp ayvaların üzerine sıkın. Rendelenmiş hindistancevizi ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Ayva Tatlısı

Cankat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc35174
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2009
6,868 defa indirildi / yazdırıldı




THY Skylife

4 adet ayva
1 kg şeker
200 gr su

Ayvaların kabukları soyulup ikiye ayrılır. İçi, bıçak yardımıyla oyulup çekirdekleri bir tülbentin içine koyulur ve ayvalarla beraber 5 dakika suda haşlanır. Ayvalar, fırın tepsisine dizilip çekirdekleri, toz şeker ve suyu ilave edilir. 150 C fırında 2 saat pişirilip soğumaya bırakılır. Kaymakla servis edilir.


Ayva Tatlısı

maskara
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.01.2010
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc46707
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2010
6,861 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
3 adet büyük boy ayva
3 su bardağı toz şeker
6 adet karanfil
1 tatlı kaşığı çekilmiş yeşil fıstık veya ceviziçi
1 paket krem şanti veya kaymak

Hazırlanışı
Ayvaların dış kabukları soyularak ikiye bölünür, iç çekirdek kısımları kaşık yardımıyla çukur şekilde oyularak çıkartılır. Ayvadan çıkan çekirdekler bir kenara ayrılır. Ayvalar, su dolu derin bir tencerede 10 dakika kadar kaynatılır. Suda hafiften yumuşayarak pişmeye yaklaşan ayvalar süzgeçle tencereden alınarak derin, düz bir tavaya dizilir. Karanfil, toz şeker ve renk vermesi için önceden ayrılan çekirdekler ayvaların üzerine konulur. Daha sonra ayvaların kaynadığı tencereden de 2 bardak su alınarak, ayvaların üstü tam kapanmayacak şekilde su eklenir. Ayvalar, kırmızı renk alana kadar ağır ateşte ara sıra tepsi sallanarak pişirilir ve sonra soğumaya bırakılır. Kaymak veya krem şantinin üzerine, yeşil fıstık veya ceviziçi konularak soğuk servis yapılır.


Ayva tatlısı

bahar07
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.04.2007
Mesajlar: 47
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc15983
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2007
6,825 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet ayva,
6 çay bardağı tozşeker,
arzuya göre krem şanti

Ayvaları soyup dip taraflarından bir kapak kesin. Bir oyma bıçağıyla çekirdek yataklarını çıkartın. Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla oyun. Ayvaları tencereye dizin. Üzerine şeker serpin. Ayva çekirdeklerini bir tülbent parçasına sarın ve tencereye atın. Ayvaları yumuşayana dek pişirin. Pişen ayvaları soğumaya bırakın. Dilerseniz ayvaların içini krem şanti ile doldurup servis yapın.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 16.12.2024


Ayva Tatlısı

vira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2009
Mesajlar: 35
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc40098
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2009
6,820 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaşığı toz şeker.

Yapılışı:
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkartın. Çekirdekleri bir kenara ayırın. Kararmamaları için ayvaları suya atın. Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın. Ayvaların oyuklarına 2'şer çorba kaşığı toz şeker doldurun. Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.


AYVA TATLISI

alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31
Şehir: Kızılay-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc21289
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
6,780 defa indirildi / yazdırıldı




4 orta boy ayva
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kaymak 1 çorba kaşığı yeşil fıstık

Ayvayı yıkayıp keskin bir bıçakla ikiye bölünüz. Çekirdek yatağını bıçağın ucu ile çıkartıp kabuğunu soyunuz. Tencereye dizip 2 su bardağı su ilavesi ile hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Üzerine şekerini serpip şurubun yarısını çektiriniz.
Ayvaları fırın tepsisine kesik kısımları üste gelmek üzere diziniz. Şurubunu içlerine döküp fırında şurubunu koyulaştırmız. Tarçın rengine gelen ayvaları tatlı tabaklarına yerleştirip soğuyunca oyuk kısımlarına yarım ceviz büyüklüğünde kaymak koyarak, üzerine kıyılmış yeşil fıstık serpiniz.


Ayva Tatlısı

sudenaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2009
Mesajlar: 40
Şehir: Erzurum
Kısa URL: https://ml.md/lc37026
Gönderme Tarihi: 31.May.2009
6,751 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy ayva
4 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
1 çay bardağı pudra sekeri
1 kahve fincanı gülsuyu
Biraz yeşil fıstık

Ayvalar soyulur ortadan ayrılır, tencereye dizilir. Ortalarına şeker konur. Kısık ateşte pişirilir. Tabağa alınır. 2 bardak süt, nişasta, şeker ateşte koyulaşıncaya pişirilir. Bir tabağa konur Donunca dilim dilim kesilir, ayvaların ortasına konur. Gül suyu serpilir. 1 tatlı kasığı pudra sekeri konur. Servis vapılır.


Ayva Tatlısı

Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc54399
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
6,738 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
4 adet ayva
Yeterince toz şeker
6-7 adet karanfil
1 adet limonun suyu
Üzerini süslemek için:
Kaymak

YAPILIŞI:
Altı porsiyon ayva tatlısı yapmak için, 3 adet büyük düzgün ayvaya, bu ayvaların iç kısımlarını doldurmak için ise, 1 adet ayvaya ihtiyacımız vardır, ilk önce, ayvanın 1 tanesinin kabuklarını soyup, rendeleyelim. Rendelediğimiz ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker ve 1/2 çay bardağı su ile orta ısılı ateşte, ayvalar marmelât kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
Limon suyunu ilave edip 1 -2 dakika daha kaynatıp, ocaktan indirelim. Ayvalar pişerken, 3 tek karanfil ilave ederek, marmelâdımızı biraz daha lezzetlendirebiliriz.
Geri kalan 3 ayvayı da uzunlamalarına ikiye bölüp, dış kabuklarını soyup, çekirdek hanelerini ayıklayalım. Ayvaların dış yuvarlak kısımlarını, tepside düz durmaları için, bıçakla düzleyelim.
Soyup hazırladığımız 3 adet ayva kaç gram geliyorsa, o kadar toz şeker, 3-4 diş karanfil, ayıkladığımız ayvanın çekirdekleri ve ayvaların yarısına kadar gelecek sıcak su ilavesi ile ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ayvalar pişince, kenarlı bir tepsiye dizip, çukur kısımlarını hazırladığımız marmelâtla dolduralım. Tencerede kalan şurubu da tepsinin dibine döküp, önceden ısıttığımız fırında ayvalar renk alıncaya kadar pişirelim.
İyice soğuduktan sonra, kaymak ilavesiyle servis yapalım.


Ayva Tatlısı

pazar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
Kısa URL: https://ml.md/lc17946
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007
6,718 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg ayva
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2-3 karanfil

Ayvanın birini soyup rendeleyin. Kalan ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın. Ayvaları soyduktan sonra kararmaması için suda bekletin. Ayvaları bir tepsiye dizip içlerini rendelediğiniz ayva ile doldurun.
Ayvaların üzerlerine toz şeker serpiştirin. 2 su bardağı su ve karanfilleri ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 200 derecelik fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. İsteğe göre kaymak ilave edebilirsiniz.



Ayva Tatlısı

halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc23288
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2008
6,689 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet iri ayva
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı çilekli toz içecek
1-2 adet karanfil
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
Yarım poşet toz krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Su ve toz şeker kaynatılır. İçine soyulmuş, ikiye kesilmiş, çekirdek yatağı çıkarılmış ayvalar atılır. Toz çilekli içecek ve karanfil de eklenir. Ayvalar yumuşayana kadar yarım kapaklı pişirilir. Soğuyunca servise çıkarılır. Üzerine çırpılmış krem şanti konur.


Ayva Tatlısı

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75238
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2012
6,227 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

1500 gr. ayva
1500gr. tozşeker (6 su bardağı)
4 adet karanfil
1 1t. su (4 su bardağı)
1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
500 gr. elma

Ayvaları yıkayıp boyuna üç veya dört dilime ayırın. Her birinin çekirdek yataklarını çıkarın ve kabuklarını soyun. Ayva çekirdeklerini tatlıyı pişireceğiniz tencereye atın.
Şekeri, karanfilleri ve suyu, ayva çekirdeklerini attığınız tencereye koyup birlikte bir taşım kaynatın. Ayva dilimlerini kaynayan şurubun içine dizin, tjida boyasını şuruba karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte ayvaları yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırınınızı 170°C'ye ayarlayıp, ısıtın.
Bu arada elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Yumuşayan ayvaları bir fırın tepsisine dizin. Tencerenin içinde kalan şuruba rendelenmiş elmaları ekleyip ara sıra karıştırarak 10 dakika kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız bu harcı ayva dilimlerinin ortalarına bölüştürün.
Tepsiyi fırına sürüp 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra yanında kaymak veya krem şantiyi ile servis yapın.


AYVA TATLISI

yaver
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2009
Mesajlar: 43
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc55162
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
6,098 defa indirildi / yazdırıldı




Ayvaları iki parça yapıp kabuğunu soyduktan sonra çekirdek yataklarını birer çukurluk vererek çıkarınız. Çekirdeklerle beraber tencereye koyup adi su ile orta ateşte yumuşayıncaya dek kaynatarak çıkarınız. Suyunu süzüp bu su ile şekeri kestiriniz. Sonra ayvaları içine atınız. Ayvalar şekeri çekinceye dek orta ateşte pişirip tabağa diziniz. Üstüne tatlısını gezdirerek soğutunuz.

Not: Ayvalar tabakta soğuduktan sonra bıçağın ucuyla kaldırıp boşluğu dolduracak kadar kaymak parçaları koyarsanız daha çok lezzetli olur.


Ayva Tatlısı

tadıgüzel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2012
Mesajlar: 229
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc75158
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012
5,897 defa indirildi / yazdırıldı




Tuğrul Şavkar

Ayvalar soyulup boylamasına ikiye kesildikten sonra bir tepsiye dizilir. Yine kabuğu soyulmuş elmaların rendesi bolca bu ayvaların üzerine konur. En üste şeker serpilir. Batılı meyve tatlılarını anlatırken sözünü ettiğimiz bir teknik burada da uygulanır ve şekerin üzerine limon suyu ile karıştırılmış su serpilir. Karanfil, Türk meyve tatlılarının klasik tatlandırıcısı kimliğiyle sahnede yerini alır. Tepsinin kapağı örtülerek tatlı ağır ateşte pişirilir ve soğuk olarak servis yapılır.
Ayva tatlısının yapımındaki incelikler, tariflerde her zaman görülmez. Burada da ağır ateş önemlidir. Karanfil tadı her zaman uzaklardan gelmeli ve bunun için yeterli karanfil miktarı ince bir ayar gerektirir. Pişme suyunun koyu kırmızı rengi ustalarca ayva çekirdekleriyle sağlanır. Çekirdeklerdeki pektin hem rengi koyulaştırır, hem de pişme suyuna kıvam verir. Ama daha koyu -ve elbette sahte- bir kırmızılık genellikle lohusa şekeri ile sağlanır. Pişme süresini, pişme suyunun kıvamı ve ayvaların yumuşaması belirler. Çoğu ayva tatlısı tarifi, "ayvalar yumuşayıp şurup koyulaşınca..." diye son bulur.
Nasıl kabak tatlısı cevizsiz olmazsa, ayva tatlısı da üzerinde cömert bir parça kaymak olmadan sofraya getirilmez. Yine kabak tatlısında olduğu gibi, pişme suyu -ya da başka bir deyişle şurubu- servis öncesinde mutlaka meyvenin üzerine gezdirilmelidir.


Ayva Tatlısı

Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65138
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
5,687 defa indirildi / yazdırıldı




2-3 adet ayva
1 adet limon
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
Yarım su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı su

Ayvaları soyun. Dört eşit parçaya bölün. Kararmamaları için limonla ovun. Tencereye dizin. Üzerine yarım limon suyu, tozşeker ve üzümü koyun. Suyunu ekleyin. Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Suyunu çekmezse, ateşi yükseltin.


Ayva Tatlısı

dava adamı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.08.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc71587
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2012
5,478 defa indirildi / yazdırıldı




2 adet ayva
2 su bardağı şeker
Ayva çekirdekleri
3 adet karanfil
Üzerine: süzme yoğurt ve pudra şekeri, ceviz

Ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün çekirdeklerini de alıp tencereye koyun. Şekeri, karanfili ve üzerini geçecek şekilde su koyun. Yaklaşık 35- 40 dakika kadar pişirin. Ve soğumaya bırakın. Yoğurt ve pudra şekerini bir kapta çırpın. Servis tabağına alınan ayvaların ortasına yoğurtlu karışımı koyun. Cevizi de etrafına yerleştirin ve tenceredeki ayvaların piştiği suyu üzerine gezdirip servis yapın.


Ayva Tatlısı

murat...murat...murat...
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.03.2013
Mesajlar: 53
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc88570
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2013
5,412 defa indirildi / yazdırıldı




4 orta boy ayva
1,5 su bardağı toz şeker
4 karanfil
1 limonun suyu
Üzeri için
Rendelenmiş elma
Kaymak

Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkartıp bir kaba aktarın. Üzerine bir bardak suyla limon suyunu ekleyin. Böylece çekirdekler, limon suyuyla birlikte jöle kıvamına gelecektir. Ayvaları düz bir tencereye çukur tarafı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine şekeri ve karanfil tanelerini serpin, suyunu dökün. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Elmayı rendeleyip, tarçın ve bir tatlı kaşığı şekerle karıştırın. Bu karışımı tavada beş dakika kadar sürekli kavurarak pişirin. Elmalı malzeme hazırdır. Ayvaları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine şerbeti gezdirin. Ortalarındaki boşluklara tarçınlı elma karışımını paylaştırın. 15 dakika daha fırında pişirdikten sonra isteğe göre kaymakla servis yapın.


Fotoğraf "filo" tarafından gönderildi. 25.11.2014






Ayva Tatlısı Tarifleri Vişne Tatlısı Tarifleri



(59 adet Ayva Tatlısı 16,562,289 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort