|
Ayvalı Cevizli ve Tavuklu Pilav |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111287
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2015
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Tablet Knorr Tavuk Bulyon
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
3 Yemek Kaşığı Sıvı Becel Zeytinyağlı
3 Su Bardağı Sıcak Su
200 g Tavuk Göğsü
100 g İri Kıyılmış Ceviz
2 Adet İri Boy Ayva (İri parçalar halinde dilimlenmiş)
1 Adet Kuru Soğan
4 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
1 Adet Nar
Geniş tabanlı bir pilav tenceresine sıvı Beceli ekleyin.
Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın.
Küp doğranmış soğanı, cevizleri ve ince şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin. 1-2 dakika orta ateşte kavurun.
Dilimlenmiş ayvaları tencereye ekleyin ve ayvaların rengi değişinceye kadar kavurun.
2 tablet Knorr Tavuk Bulyonu 3 su bardağı sıcak suda eritip tencereye ilave edin.
Kısık ateşte pirinç suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.
10 dakika boyunca demlenmeye bırakın.
Son olarak üzerine nar ekşisi döküp nar taneleri serpiştirerek servis edin.
|
|