http://www.hurriyet.com.tr
8 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
2 adet ayva
Çikolata sosu için:
3,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 çay bardağı damla çikolata
Bir tavaya şekeri alın ve kısık ateşte eritin. Eriyen şekerin içine tereyağını ve minik küpler halinde doğranmış ayvaları ekleyip soteleyin. Üzerine portakal suyu ve vanilyayı ilave edin, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tencereye tereyağı hariç tüm sos malzemelerini alıp muhallebi kıvamında pişirin, ocaktan alın ve yağı ekleyip karıştırın. Çikolata sosunun içine ayvalı harcı ve damla çikolatayı ekleyip karıştırın.
Kalıp olarak kullanacağınız kabı ıslatın ve suyunu süzün. Harcı kalıba dökün. Buzdolabında iyice soğuduktan servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.
|