|
|
Ayvalı Etli Pilav |
|
yeşil pasaport
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc70228
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011
2,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr dana eti
400 gr pirinç
1 ayva
3 havuç
1 tatlı kaşığı kimyon
2 kuru soğan
Havucu soyun ve halka halka doğrayın. Sıvı yağı bir tencerede kızdırdıktan sonra eti ekleyip kavurun. Et suyunu çekince havucu koyup kavurmaya devam edin. Havuç yumuşamaya başlayınca 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Tuz ve kimyon ilave edin. Ayvayı soyup dörde böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın, etlere ilave edip yaklaşık 15 dakika haşlayın. Sonra ayvaları tencereden alın pirinci ilave edin. Ağzını kapatın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Pilavın altını kapatın, ayvaları ekleyin ve ağzı kapalı olarak dinlendirin.
|
|
Ayvalı Etli Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
|
|