|
Ayvalı Kestaneli Lahana Sarması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc59889
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2011
3,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 orta boy lahana
2 adet ayva
1 Su bardağı ayıklanmış kebap kestane
2 su bardağı pirinç
2 adet kesme şeker
tuz
karabiber
1 su bardağı YONCA ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı nane
500 gr soğan
Soğanı yemeklik doğrayın. İçine ayvayı rendeleyin, kebap kestaneleri ufalayın Kesme şeker tuz karabiber nane ayçiçek yağının yarısını koyun. 1 Saat sıcak suda bekletilmiş pirinci bolca yıkayın süzün ve bu karışıma ilave edin. İyice karıştırın. Lahanayı yaprak yaprak ayrın. Haşlayın ve sıkın. Yaprakları açın. Hazırlanan içten bir çorba kaşığı dolusu koyun. Sarın bir tepsiye dizin. Üzerine kalan yağı gezdirin. 2 su bardağı su koyun. 200 derecelik fırında 25 dk pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Limon dilimleriyle süsleyin.
ML® Tahinli Lahana Sarması için tıklayın
|
|