Posta Gazetesi
2 adet yufka
2 adet ayva
7 su bardağı toz şeker
3 diş karanfil
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için:
Pudra şekeri
Ayvaları soyun ve iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Geniş bir tencereye önce dilimlenmiş ayvaları dizin, üzerini toz şekerle kaplayın.
Kısık ateşte, ayva suyunu bırakıp çekene ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Çatal yardımıyla ayvayı püre haline getirin.
Ceviz içini ekleyerek karıştırın.
Yufkayı tezgahınıza yayın ve üzerini yağlayın.
Üzerine diğer yufkayı kapatın.
Ayva püresini, uzunlamasına yufkanın kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerine tereyağı sürerek 170 derecede, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Pudra şekeri serperek servis yapın.
|