|
|
Ayvar (Kosova) |
|
nurnur
Editor
Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc110078
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2015
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
Doç. Dr. S. Dilek YALÇIN ÇELİK
Alırsın uzun kırımzi büberleri isla yikarsın. Sora hepısıni pişırırsın. Piştıkten sora isla aytlarsın em et maçinasından ceçırırsın. Sora korson kaynasın em içıne bi şişe zeytin em biraz tuz atarsın. Korson isla kaynasın. Kızardi mi isla çekersın. (Kaynak Kişi: Şefkat Başa)
Not: Özellikle çevre mutfaklardan da etkilenerek yapılan ve ayvar adıyla bilinen kırmızı biber ezmesi oldukça meşhurdur. Sabah kahvaltılarda yenildiği gibi, diğer öğünlerde de salata olarak ana tatlandırıcı biçiminde tüketilmektedir.
Ayvar eğer patlıcan ezmesi ile karıştırılırsa bu kez farklı bir tat yakalanır ve pincur adını alır.
|
|
Ayvar (Kosova) Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|