1,5 paket Pakmaya Pandispanya Un
6 yumurta
1 çay bardağı (35-40 g) Pakmaya Kakao
3 yemek kaşığı (35-40 ml) süt
3 yemek kaşığı (35-40 ml) sıvı yağ
Ara Katmanlar ve Üzeri İçin:
2 paket Pakmaya Çikolatalı Pasta Kreması
3 su bardağı (600 ml) soğuk süt
2 yemek kaşığı (50 g) yumuşak margarin
1 paket (75 g) Pakmaya Bitter Parça Çikolata
1 su bardağı vişne
Süslemek için:
1 yemek kaşığı Çakıl Çikolata
1 yemek kaşığı Pakmaya Bitter Kurabiye Çikolatası
1 paket (100 g) Pakmaya Bitter Pul Çikolata
2-3 parça sade marshmallow
Ara katmanlar ve üstü için Pakmaya Çikolatalı Pasta Kremasını, margarini ve buzdolabından çıkardığınız soğuk sütü krem haline gelene dek önce yavaş sonra hızlı devirde mikserle çırpın.
Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Pandispanya için fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Çırpma kabında yumurtaları, sütü, yağı, Pakmaya Kakaoyu ve Pakmaya Pandispanya Ununu ekleyip mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde 5-6 dakika çırpın.
Pandispanya hamurunun 1/3ini yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Kalan 2/3sini aynı boyutta başka bir yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.
Az pandispanya hamuru döktüğünüz hamuru 25 dakika pişirip fırından alın. Kalan hamuru 10 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Her iki pandispanya hamurunu oda ısısında soğumaya bırakın.
Pandispanyaları kalıptan çıkarın ve fazla harç koymuş olduğunuz pandispanyayı uzun ve tırtıklı bir bıçak yardımı ile tam ortasından enine ikiye kesin.
Tabana hazırlamış olduğunuz kremanın 1/4ini isterseniz sıkma torbası, isterseniz spatula yardımı ile yayın. Üzerine Pakmaya Bitter Parça Çikolata ve vişne tanelerinin yarısını serpin.
Pandispanyanın diğer yarısını üzerine kapatın. Bu katman için de kremanın 1/4ini yayıp Pakmaya Bitter Parça Çikolata serpin, kalan vişne tanelerini de yerleştirin.
Son kat pandispanyayı da yerleştirdikten sonra kalan krema ile pastayı kaplayın. Pastayı 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Pakmaya Bitter Pul Çikolatayı benmari usulü eritip İlk sıcaklığı geçene kadar arada bir spatula ile karıştırarak soğutun.
Dinlenmiş pastayı buzdolabından çıkarın üzerine erimiş çikolatayı 2 tatlı kaşığı artırarak dökün.
Pakmaya Bitter Pul Çikolata donmadan Pakmaya Bitter Kurabiye Çikolatası ve Çakıl Çikolata serpip üzerine marshmallow yerleştirin.
Kalan iki tatlı kaşığı erimiş çikolatayı da süslemelerin üzerine dekoratif bir şekilde dökün.
Pastayı 1 saat daha buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
|