225 gr oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 tatlı kaşığı badem aroması
1 tatlı kaşığı vanilya
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı iç badem
3-4 yemek kaşığı kuru üzüm
Margarini ve sekeri puruzsuz hale gelinceye kadar cirpin. Sonra yumurta, badem esansi ve vanilyayi katip, yine cirpin. Ayri bir kasede, un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayin Bunu mikserinizin kasesindeki yumurta, sana margarin ve seker karisimina ekleyip, dusuk hizda cirparak, hamurun butunlesip, homojen hal almasini saglayin. Hamurunuz elde rahat sekillendirilemeyecek kadar yumusaksa,buzdolabinda bir saat dinlendirin.Birer tatli kasigi dolusu hamuru ince bir serit olarak sekillendirin. Piserken parmaklar genisliyorlar, bu nedenle seritleri ince tutmakta fayda var. Eklem yerleri icin biraz bastirin. Bicakla deri kirisiklari goruntusu verin. Tirnaklar icin file badem kullanin. Hafif yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
|