|
|
Bademli Alman Pastası |
|
çömlek
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118119
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2016
1,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nermin Pekin
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı bal
1 su bardağı file badem
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
½ paket vanilya
Önce unu bir karıştırma kasesine alın. Ortasına ılık süt, maya, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve yumurtayı ekleyin. Önce ortadaki malzemeyi karıştırın. Daha sonra unu da katarak hamuru hazırlayın. Hamura biraz su da ilave edebilirsiniz. İyice lastikleşene kadar yoğurup kelepçeli bir kek kalıbına yerleştirerek mayalanmaya bırakın. Diğer tarafta tereyağı, tozşeker ve balı bir tavaya alıp karıştırın. Üzerine bademleri ekleyerek rengi sararana kadar pişirin. Mayalanan hamurun üzerine bu karışımı boşaltıp 180 derecede üzeri karamelleşene kadar pişirin. Başka bir tencereye süt, toz şeker, nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını ekleyip karıştıra karıştıra pişirin. Fırından çıkan keki soğutup arasını kesin. Muhallebiyi arasına yerleştirip kapağı kapatın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|
Bademli Alman Pastası Tarifleri Alman Yemekleri
|
|