MALZEMELER
1 kg. kuzu kusbasi
1 orta boy soğan (ince kiyilmis)
5 dis sarmisak (ince kiyilmis)
1 adet kirmizibiber (kirmizi dolmalik biber de olabilir)
° Zencefil (2 çay kasigi kuru - 2 adet taze zencefilden 5 cm`lik parça
tiraslanmis)
2 çay kasigi biberiye
2 çorba kasigi tarçin
2 çay kasigi toz kirmizibiber
3 su bardagi et suyu (750 ml.)
1 1/2 çorba kasigi bal
1 limonun suyu
4 su bardagi taze veya donmus bamya (400 gr.)
6 çorba kasigi ayiklanmis kabuksuz badem (80 gr.)
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu etini kiyilmis soğan ve sarmisakla, pembelesinceye kadar kavurun.
Zencefil, biberiye, tarçin, et suyu, bal, limon suyu, toz kirmizibiber, tuz ve
karabiberi ilave edin. Orta ateste kapagi kapali olarak 40 dk. pisirin.
Bamya, badem ve kirmizibiberleri ilave ederek (tencerenin kapagi kapali
olarak) 20 dk. daha pisirin
|