|
|
Bademli Çelenk Ekmek |
|
demirhindi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2012
Mesajlar: 103 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc78949
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2012
2,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
1 Adet yumurta
1 Bardak kıyılmış badem
5 Su Bardağı un
1 Su Bardağı pudra şekeri
15 gr kuru maya
1 Çay Kaşığı badem ekstresi
2 Bardak ılık su (110-115 derece)
Büyük bir kasede ılık suda maya çözülür. İçine tereyağı, süt tozu, şeker, yumurta, tuz ve 3 su bardağı unu ekleyin. 3 dakika orta hızda çırpın. Yumuşak bir hamur oluşturmak için yeteri kadar un ilave edin. (Hamur yapışkan olacaktır) Unlu bir yüzeyde 6-8 dakika kadar pürüzsüz bir hamur elde etmek için yoğurun. Yağlanmış bir kabın içine yerleştirin sonra ters çevirin üstte kalan yüzey de yağlansın. Kapağını kapatın ve yaklaşık iki katı hacim elde edene kadar, 1 – 1,5 saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Hamuru yumruklayın. Hafifçe unlanmış bir yüzey üzerinde, hamuru dikdörtgen şekli alacak şekilde yoğurun. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Kenarlarında birer santim boşluk bırakarak içine tarçın ve bademleri serpin. Uzun kenarından başlayarak rulo yapın ve yaptığınız ruloyu yuvarlayarak (halka şeklini alacak şekilde) hamuru parmaklarınızla bastırarak kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Mutfak makası ile 2şer santim aralıklarla halka merkezine doğru dışarıdan içeriye 2/3 oranında kesin. Böylece yan dilimler elde edilecek. Şeritleri biraz ayırın ve içini görünmesi için hafif bükün. Kapağını kapatarak tekrar bir saat kadar mayalanmaya bırakın. Fırında 375 derece sıcaklıkta 20-25 dakika ya da altın-kahverengi oluncaya kadar pişirin. Sıcak ekmeğinizin üstünü 1 bardak pudra şekeri, 1 çorba kaşığı su, 1/4 tatlı kaşığı badem ekstresi karışımı ile kaplayın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 20.03.2023
|
|
Bademli Çelenk Ekmek Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|