İçi için:
500 gr Krem Peynir
500 gr Taze Peynir
4 yumurta
400 gr süt
80 gr badem ezmesi
1 tatlı kaşığı badem özütü
100 gr file badem
25 gr tereyağı, yumuşamış
Süsleme için:
80 gr tereyağı
120 gr acıbadem ezmesi
100 gr sade ya da bademli kurabiye
Bir tavada file bademleri altın kahve tonlarına gelene kadar kavurmaya başlayın. Ayrı bir kaseye alarak serinlemeye bırakın. Tereyağını kek kalıbının tabanına ve kenarlarına iyice sürün. Kavrulmuş bademleri kalıba serpiştirin. Tüm yüzeyini bademle kaplayabilmek için kabı iyice sallayın. 180°C’ye getirdiğiniz fırını ısıtmaya başlayın. Krem peynir ve loru geniş bir kapta çırpın. Daha sonra yumurtaları, sütü, badem ezmesini ve badem özütünü ekleyerek pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına yayarak 40 dakika fırında pişirin. Süsleme için ise, yine tereyağını eritin. Bademli kurabiyeleri iyice ezin, acıbadem ezmesini ise küçük parçalara ayırın. Tereyağını biraz serinlettikten sonra acıbadem ezmesini ve bademli kurabiyeleri karıştırın. Üzerlerine erimiş tereyağını ekleyin. 40 dakika sonra cheesecake’i fırından alın. Orta bölümünün biraz yumuşak kalmış olmasına dikkat edin. Kurabiye karışımını sıcakken dikkatlice kekin üzerine yayın. Bir 15 dakika kadar daha pişirin. Fırından alın ve serinlemeye bırakın. İyice serinlediğinde buzdolabına koyarak en az 3 saat, tercihen bir gece bekletin.
|