https://www.posta.com.tr
5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı toz badem
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Çikolata sos:
2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
6 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
50 gr bitter çikolata
Çikolata sos için, vanilya ve çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilya ve çikolatayı ekleyin. Ateşten alın ve karıştırın.
Süt, toz şeker, pirinç unu ve nişastayı iy karıştırıp ocağa koyun. Şeker eriyince toz bademleri ve portakal rendesini ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
Servis kaselerine bölüştürün, buzdolabında 2 saat bekletin.
Üzerine çikolata sos dökün. Badem serperek, soğuk olarak servis yapın.
|