Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diğer İkram Tarifleri > BADEMLİ DÖRTGEN (1 adet - 58,755 defa bakıldı)

BADEMLİ DÖRTGEN


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Cips Tarifleri
Kahvaltı Tarifleri
Kup Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


BADEMLİ DÖRTGEN

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12286
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2007
2,168 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram un
250 gram badem içi
250 gram toz şekeri
200 gram tereyağı
1 portakal

Badem içini kaynar suda ıslatıp zar gibi ince kabuklarını çıkardıktan ve sıcak fırında kuruttuktan sonra bunları kıyarcasına ince doğramalı. Bu doğranmış badem içine unu, sadece sarısı rendelenmiş portakal kabuğuyla toz şekerini katmalı ve iyice karıştırmalı. Sonra bu karışımın ortasını çukurlaştırıp buraya küçük parçalara bölünmüş ve yumuşatılmış tereyağını koymalı. Karışımı yoğurarak hamur durumuna getirmeli (içindeki bademden ötürü hiçbir vakit tam kıvamını bulup bağlanmayacaktır).
Bir turta kalıbını yağa bulamalı. Sonra bunun içine hamuru boşaltmalı ve bir spatulayla düzledikten sonra kalıbı 175 dereceye göre kızdırılmış fırına sürmeli.
Tatlının yüzü nar gibi kızarınca kalıbı fırıdan çıkarmalı ve hemen başaşağı ederek tahta bir tepsiye aktarmalı. İyice soğuyunca dörtgen biçiminde parçalara kesip servis tabağına almalı ve soğuk olarak servis yapmalı.







BADEMLİ DÖRTGEN Tarifleri Diğer İkram Tarifleri



(1 adet BADEMLİ DÖRTGEN 58,755 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort