Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
4 Çorba Kaşığı (140 Gr) Margarin
3 Çorba Kaşığı Dolusu Un
4 Su Bardağı Süt
10 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çay Bardağı Çekilmiş Tatlı Badem Ve Fındık
3 Parça Damla Sakızı
Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın. Ilıdıktan sonra donması için buzdolabında2 saat bekletin.
Püf Noktası: Kalıplara döktüğünüz muhallebinin üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabına aktarın.
|