https://www.posta.com.tr
Hamur:
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
İçi için:
2 su bardağı doğranmış ıspanak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Üzerine:
Rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı badem
Harç için, tavada, tereyağını eritip küp doğranmış soğanı kavurun. Ezilmiş sarımsak ve ıspanakları ekleyerek karıştın. Baharatları ilave edin.
Hamur malzemelerini yoğurun. Elinize yapışmayan esnek bir hamur elde etmek için un veya suyu azar azar ekleyebilirsiniz. Hamurunuzdan avuç içi büyüklüğünde parçalar kopartarak, unlanmış tezgahta, bıçak sırtı kalınlığında açın. Hamura, 2 parmak aralıklarla harçtan koyup üzerine hazırladığınız diğer yufkayı yerleştirin. Yuvarlak olarak, kapak yardımıyla kesin.
Tencerenin içine su koyun. Kaynayınca, mantılarınızı yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzerek servis tabaklarına koyup badem ve peynir serperek servis yapın.
|