10 adet milföy
1 kase badem içi
1 çay kaşığı tarçın
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu
Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz ve tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföylerin üstüne fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz ve soğutuyoruz. Milföy baklavalar çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.
|