2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
2,5 su bardağı un
İçi için:
200 gram çiğ badem
1 çay bardağı pekmez
1 tutam tarçın
Yumurtaların birinin sarısını üzerine sürmek için ayırdıktan sonra kalanın bir kabın içine alın. ı Limon suyu ve karbonatı köpürttükten sonra yoğurdun içine dökün. Sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu, yumurta ile yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. 5 dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru unlanmış zeminde ince bir şekilde açın. İçine kıyılmış çiğ badem, pekmez ve tarçını karıştırıp her tarafına yayın. Hamuru 3 parmak şeritler halinde kesip rulo şeklinde sarın. Tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz file badem serpebilirsiniz. 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın.
|