|
|
Bademli Portakallı Peykek |
|
kontak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2009
Mesajlar: 48 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc90507
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2013
1,958 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tabanı için:
200 gr bebe büskivi
1 çay bardağı badem
2 yemek kaşığı margarin
Kreması için:
6 adet yumurta
200 ml krema
2,5 su bardağı yoğurt
200 gr labne peynir
4 su bardağı toz şeker
2 adet portakal kabuğu
1 yemek kaşığı portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
Yoğurt ve labne peyniri bir kasede kabaca karıştırılıp, tülbent serilmiş bir süzgeçte arasıra karıştırılarak 1 saat süzülür.
Bebe bisküvisi bademlerle birlikte mutfak robotundan geçirilip, un haline getirilir.
Eritilen yağı bisküvi unu ile karıştırılıp yağlı kağıt serilmiş 24 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca bastırılarak yerleştirilir.
Peykek tabanı buzdolabına kaldırılır.
Peynirler süzüldüğünde bütün malzemeler aynı anda karıştırma kabına konulup homojen hale gelene kadar karıştırılır.
Önceden 180 derereceye ısıtılan fırında peykek tabanı 5 dakika pişirilir.
Pişirilen tabanın üzerine hazırlanan kremalı karışım dökülüp içi sıcak su dolu bir tepside fırına verilir.
50 dakika pişirilen peykek kapağı açık fırında soğumaya bırakılır.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirilip servis edilir.
|
|
Bademli Portakallı Peykek Tarifleri Cevizli Kek Tarifleri
|
|