1 adet Keskinoğlu piliç
1 çay kaşığı Ravika zeytinyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
Limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı bal
PİLAV İÇİN:
2,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 soğan rendesi
1 çay bardağı kuş üzümü
100 g soyulmuş badem
Tuz
2 kesme şeker
½ demet dereotu
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
SÜSLEMEK İÇİN:
Nar
Kayısı
Nane
Ayva
Keskinoğlu pilici kırmızı biber, limon suyu, soya sosu, bal ve tuz ile ovun, 20 dakika dinlendirdikten sonra fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Pilav tenceresine sıvıyağ, şeker, defne yaprağı ve bademleri koyup kavurun. Kavrulan bademleri tencereden alıp, tencereye 2,5 su bardağı su koyun. Su kaynayınca daha önceden sıcak tuzlu suda1 saat bekletip iyice yıkadığınız pirinci ilave ederek üzerine kuş üzümünü de ekleyip 15 dakika kadar pişirin. Baharatlarını, bademi ve dereotunu ilave ettiğiniz harmanlanan iç pilavı soğumaya bırakın. Daha sonra tepsideki tavuğun içini iyice doldurun. Kalan pilavı tavuğun etrafına koyarak sıcak fırında 10 dakika daha pişirin. Fırından alınan yemeğin üzerine nar taneleri serpip etrafını ayva dilimleri, kayısı ve nane ile süsleyin.
|