125'er gram oda sıcaklığında tereyağı ve margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 su bardağı mısır unu
2 damla badem esansı
1 tatlı kaşığı yoğurt
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 çay bardağı kuş üzümü
1,5k çay bardağı dövülmüş badem
Aldığı kadar un
Bulamak için:
1 adet yumurtanın akı
1 çay bardağı hindistancevizi
Derin bir kabın içinde tereyağı, margarin ve yumurtayı karıştırın. İçine pudra şekeri, mısır unu, badem esansı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, kuş üzümü, kabukları soyulmuş ve ince kıyılmış badem ilave edip yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin ve iki eşit parçaya ayırın. Merdane ile yarım parmak kalınlığında açıp dilediğiniz biçimde şekiller çıkarın. Fırça ile üstüne ve altına yumurta akı sürdükten sonra hindistancevizine bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Not: Kuruyemişli hamur işlerinde, kuruyemişin tadının daha da ortaya çıkması için tereyağı tercih edilir. Yoğurt da kurabiyenin dağılmaması için kullanılır. Badem esansını aktarlarda bulabilirsiniz
|