|
|
Bademli ve Supangleli Pasta |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121742
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2016
1,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
100 gr Pakmaya Pudra Şekeri
120 gr un
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
1 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı su
İç malzemesi:
1 paket Pakmaya Supangle
2,5 su bardağı süt (supangle için)
1 paket Pakmaya Vanilyalı Puding
600 ml süt (puding için)
Dış kaplaması için:
1 paket Pakmaya Çikolatalı Pasta Kreması
1,5 su bardağı süt
25 gr margarin
50 gr kavrulmuş file badem
Pastacı kreması için Pakmaya Çikolatalı Pasta Kremasını, sütü ve oda ısısında yumuşamış margarini krem haline gelene dek çırpın. Diğer hazırlıkları yapana dek kremayı buzdolabında bekletin.
Yumurtaları ve Pakmaya Pudra Şekerini 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek çırpın. 3 yemek kaşığı suyu ilave edip birkaç dakika daha çırpın.
Elenmiş unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozu ile Şekerli Vanilini ekleyin. 1 dakika daha çırpın.
Büyük boy bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamuru tepsinin içine dökün. Düz bir tezgahın üzerinde birkaç kez kalıbı vurarak hamurun eşit şekilde dağılıp düzleşmesini sağlayın.
Pandispanya hamuru önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
İç malzemesi için Pakmaya Supangleyi sütle birlikte paket üzerinde verilen tarife göre pişirin. Ocaktan alın, arada bir blender yardımı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.
Ayrı bir tencerede de Pakmaya Vanilyalı Puding ile sütü paket üzerinde verilen tarife göre pişirin. Ocaktan alın, arada bir blender yardımı ile pütürsüz bir kıvam elde edene dek çırpın.
Pişen pandispanyayı fırından alın. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletin ki hamur yumuşayıp istediğimiz şekilde rulo yapalım.
Pandispanya hamurunu 4 parmak genişliğinde hamurun kısa tarafıyla şeritler halinde kesin.
Hamur parçalarının yarısına önceden pişirdiğiniz supangleyi, yarısına da vanilyalı pudingi yayın. Rulo şeklinde dikkatlice sarıp servis tabağına yerleştirin.
Ruloların dış yüzeyini tırtıklı bir bıçak veya spatula yardımı ile çikolatalı pasta kremasından sürün, daha sonra kavrulmuş file bademe bulayın. Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
|
Bademli ve Supangleli Pasta Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|