|
|
Bademli Vişneli Haytalya (Gaziantep) |
|
yürekli
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.08.2014
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100609
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2014
1,829 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı su
3 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kıyılmış badem
1 çay kaşığı tarçın
Haytalyayı hazırlamak için; buğday nişastası ve suyu bir tencerede karıştırın. Nişastayı ezip pürüzsüz hale getirin. Üzerine vişne suyunu da ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra kısık ateşte, katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak aişirin. Kaynamaya başladıktan airkaç dakika sonra ocağın altını kapatın. Haytalyayı kare şeklinde :am bir kaba bir parmak kalınlığında yayıp buzdolabında 4-5 saat tekletin. Diğer taraftan, vişne su-/u, toz şeker ve tarçını küçük bir tencereye aktarıp kaynayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğuması için buzdolabında bekletin. Buzdolabından çıkardığınız haytalyayı küp küp doğrayarak çukur bir cam kaba aktarın. Üzerine soğuk haldeki vişne suyunu ve kıyılmış bademi ekleyip karıştırın. Servise sununcaya kadar buzdolabında bekletin.
Not: Bu tatlı soğuk olarak yenir ve çukur kaselerde suyuyla birlikte ikram edilir. Yaz ayları için çok hafif ve serinletici bir tatlıdır.
|
|
Bademli Vişneli Haytalya (Gaziantep) Tarifleri Diyarbakır Yemekleri
|
|