https://www.droetker.com.tr
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
0,5 çay bardağı ılık su
2,5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Sos için:
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 adet kırmızıbiber
1 adet kırmızı soğan
24 adet ince dilimlenmiş salam
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Taze fesleğen
Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.
2 su bardağı unu derin bir kaba eleyin. Üzerine beklettiğiniz mayayı, tuz, toz şeker ve ılık suyu ekleyin. Kaşık ile iyice karıştırarak gevşek bir hamur haline getirin. Üzerini kapatın ve 40 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Ayırdığınız yarım su bardağı unu azar azar ekleyip hamur spatulası ile kenarlardan üzerine doğru katlayarak hamura yedirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini eliniz ile 15x15 cm boyutlarında açın. Sıkıca rulo şeklinde sararak ekmek şekline getirin ve fırın tepsisine alın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine alın. Üzerlerine keskin bir bıçak ile 0,5 cm derinliğinde ikişer adet yatay çizik atın. İkinci bir tepsi ile kapatın. 20-25 dakika bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sarımsağı üçe kesin. Domatesleri rendeleyin ve tencereye alın. Domates salçası, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve koyu bir kıvam alıncaya kadar 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alın, üzerine kekiği ilave edip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Biberi dilimleyin. Soğanı ince halkalar şeklinde kesin ve birbirinden ayırın. Soğuyan ekmekleri enlemesine ortadan ikiye kesip iç kısımları üste gelecek şekilde fırın tepsisine koyun. Hazırladığınız sosun içindeki sarımsakları çıkarıp ekmeklerin üzerine sürün. Salamları ikiye katlayarak sıralayın. Soğanları ve biberleri üzerine yerleştirip kaşar peyniri rendesi serpin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Fırından çıkarın. Taze fesleğen yaprakları serpin ve dilimleyerek sıcak servis yapın.
|