www.miele.com.tr
300 gr. Milföy Hamuru
1 kırmızı Biber
1 sarı Biber
3 adet taze Soğan
1000 gr. Kıyma
1 diş sarımsak, ince kıyılmış
100 gr. Galeta Unu
2 Yumurta
Tuz
Yeni çekilmiş Karabiber
Toz biber
2 çay kaşığı orta acılıkta Hardal
Üstüne sürmek için:
1 Yumurta sarısı
Su
Biberleri küçük küçük ve taze soğanları da halka halka doğrayın.
Kıyma, sebze, sarımsak, galeta unu, yumurta, baharat ve hardalı karıştırın.
Bir kutu kalıbı yağlayın ve fırın kağıdı döşeyin. Milföy hamuru açın (yaklaşık 45 cm x50 cm). Kalıbın içine yayın, hamur yanlardan eşit ölçüde sarkmalıdır. Kıymalı harcı içine koyun ve bastırın. Hamuru yanlardan sarkan parçaları ile kapatın.
Bu arada alttaki hamur kenarlarını su sürerek sıkıca bastırın.
Hamurun üstünden bir bıçakla üç adet yaklaşık 3 cm x3 cm boyunda kareler kesin ve böreğin üstünü bunlarla süsleyin.
Yumurta sarısına biraz su katarak karıştırın, milföy hamurun üstüne sürün ve böreği pişirin.
|