https://www.posta.com.tr
200 gr. kuzu but kuşbaşı
500 gr. bamya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 adet acı kırmızıbiber
1 çay kaşığı demirhindi
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı toz şeker
Etleri sıvı yağın yarısı ile soteleyin. Demirhindiyi ılık suda bekletin. Sotelenen etleri tencereden alın. Yağın tamamını ve küp doğranmış soğanları koyup soteleyin. Sarımsak, baharat, küp doğranmış domatesleri soğana ilave edip soteleyin. Etleri tekrar tencereye koyun. Suyu ve demirhindiyi ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin. Ayıklanmış bamyaları tencerenize koyun, yumuşayıncaya kadar pişirin ve servis yapın.
|