8 dilbalığı filetosu (derisi soyulmuş)
2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
4 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış)
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1+1/4 su bardağı baık suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
250 gr kuşkonmaz konservesi (kurulanıp iri doğranmış)
125 gr (1/2 su bardağı) + 2 çorba kaşığı acı krema
1 çay kaşığı kırmızı biber
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Maydanozu, taze soğanı, arpacık soğanı ve 2 çorba kaşığı kremayı küçük bir kaba koyup karıştırınız.Dilbalığı filetolarını tezgaha dizip hazırladığınız karışımdan üstlerine koyarak her filetoyu rulo yapıp iple tek tek bağlayınız.
Tereyağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca dilbalığı filetosu rulolarını tencereye koyup, ara sıra çevirerek 4 dakika kızartınız. Balık suyunu ekleyip, tuzu, biberi, defne yaprağını, kuşkonmazı katınız. Tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika, balıklar pişene kadar hafif ateşte pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, delikli bir kepçeyle fileto rulolarını ısıtılmış bir servis tabağına yerleştiriniz. Çevresindeki ipleri kesip çıkararak atınız ve tabağın üstünü örtüp, balıkları sosu hazırlayıncaya kadar sıcak olarak saklayınız.
Tencerede kalan sosu, süzgeçten geçirerek bir kaba süzünüz. Süzgeçte kalanları bir kaşığın tersiyle iyice eziniz. Kuşkonmazları da süzgece ekleyip aynı biçimde ezerek kalan posaları atınız.
Süzülmüş karışıma 1/2 su bardağı kremayı, kırmızı biberi ve eritilmiş mısır nişastasını ekleyip iyice karıştırınız. Karışımı ağır ateşte 5 dakika, koyulaşıp pürtüksüz bir kıvama gelene kadar ara sıra karıştırarak pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, hazırladığınız bu sosu, dilbalığı rulolarının üstüne boşaltarak servis ediniz.
|