Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığr şumra
1 tatlı kaşığı çörekotu
2 tatlı kaşığı susam
Ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı şeker
Alabildiği kadar ılık su
1/2 kibrit büyüklüğünde yaş maya
1 tatlı kaşığı küzübra
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Mayayı ve şekeri, yarım su bardağı ılık su içinde eritin ve kabarması içİn 10 dk. bekletin. Bir hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını açıp, kabaran mayayı, tuzu, çörek otunu, küzübrayı ve şumrayı koyarak, ılık su ilavesi ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur halinde özleştirin. Hamurun üzeri örtülü olarak, sıcak yerde, 1 saat kabarıncaya kadar bekletin. Daha sonra kabarmış hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu hamur parçalarını pasta tabağı büyüklüğünde zeytinyağı ile açın ve parmağınızia ortasını delin. Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Altın sarısı renk alan ekmekleri fazla yağını çekmesi için kağıt peçete üzerine alın ve sıcak servis yapın.
|